Πολύωρες μάχες με τις φλόγες σε πολλά μέτωπα

Την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής

EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο δασικές πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη την επικράτεια. Τα κύρια μέτωπα που απασχολούν τις αρχές είναι στον Βαρνάβα, τα Στύρα Ευβοίας, την Ελευσίνα και τον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με την απογευματινή ενημέρωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, η εικόνα της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα εμφανίζεται εξαιρετικά βελτιωμένη όμως διάσπαρτες εστίες στην περιοχή δεν αφήνουν περιθώρια εφησυχασμού.

Επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, (ΜΕΤΠΕ), πέντε ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι συντονιστικό και επτά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev-200 που μπορεί να ρίξει 12 τόνους νερό.

  • Βελτιωμένη είναι και η εικόνα των πυρκαγιών σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταβάλουν προσπάθειες να σβήσουν διάσπαρτες εστίες.
  • Η φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Ιωνία Βόλου αντιμετωπίστηκε έγκαιρα.

Εύβοια

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά στην Ευβοία, χωρίς να απειλεί εστίες και υποδομές.

Η φωτιά καίει ανάμεσα σε Νέα Στύρα και Στύρα και κινείται προς τον οικισμό Νημπορειό, στο οποίο νωρίτερα πραγματοποιήθηκε οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων. Μήνυμα από το 112 έλαβαν όσοι πολίτες βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή (του Νιμπορειού) ώστε να απομακρυνθούν τώρα προς Μαρμάρι – Κάρυστο για προληπτικούς λόγους.

Η φωτιά στα Στύρα Ευβοίας 

ΕΦ.ΣΥΝ. – Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος

Στην περιοχή έχουν συγκεντρωθεί ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις μεταξύ των οποίων τρία ελικόπτερα, δύο αεροπλάνα. Ισχυρές επίγειες δυνάμεις οι οποίες ενισχύονται και από πυροσβεστικά οχήματα που μετακινούνται προς την περιοχή ενώ παράλληλα υπάρχουν υδροφόρες της Περιφέρειας Στερεάς και των δήμων όπως επίσης και χωματουργικά μηχανήματα.

► Συνολικά, η πυροσβεστική αντιμετωπίζει 51 πυρκαγιές, ενώ οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή για τα πύρινα μέτωπα. 

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr