Πλημμύρες στη Γερμανία: Δεκάδες νεκροί και μεγάλες καταστροφές – Συναγερμός και στην Ολλανδία

Σε τουλάχιστον 58 εκτιμώνται οι νεκροί από τις φονικές πλημμύρες στη δυτική Γερμανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ανακοίνωσε ότι βρέθηκαν άλλοι τέσσερις νεκροί, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα «τουλάχιστον 30» σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στη Ρηνανία – Παλατινάτο οι αρχές έκαναν λόγο για άλλους εννέα νεκρούς, πέραν των 19 που είχαν ήδη ανακοινωθεί νωρίτερα.

Εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι ακόμη πιο βαρύς, καθώς δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Πλημμύρες στη Γερμανία: Ανεβαίνει διαρκώς ο αριθμός των θυμάτων – Δεκάδες αγνοούμενοι

Νεκροί και στο Βέλγιο

Στο Βέλγιο, περίπου 10 σπίτια κατέρρευσαν στο Πεπινστέρ, αφού τα νερά του ποταμού Βεσντρ κατέκλυσαν την πόλη, ενώ εκκενώθηκαν περισσότερες από 1.000 κατοικίες.

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις αγνοούνται. Μεταξύ αυτών είναι και ένα 15χρονο κορίτσι που παρασύρθηκε από τα νερά ενός ποταμού.

Η βροχή προκάλεσε και πολλά προβλήματα στις δημόσιες συγκοινωνίες. Ακυρώθηκαν τα δρομολόγια της υπερταχείας Thalys από το Βέλγιο για τη Γερμανία. Έχει επίσης διακοπεί η ναυσιπλοΐα στον ποταμό Μεύση.

Εντολή για εκκενώσεις σπιτιών στην Ολλανδία

Στο μεταξύ, χιλιάδες πολίτες στη νότια Ολλανδία καλούνται από τις αρχές να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους όσο το δυνατόν συντομότερα για να γλιτώσουν από τις πλημμύρες, καθώς οι ποταμοί της περιοχής βρίσκονται στα πρόθυρα υπερχείλισης.

Πολλές πόλεις και χωριά κατά μήκος του ποταμού Μεύση, στην επαρχία Λίμπουργκ, προέτρεψαν του κατοίκους τους να αναζητήσουν καταφύγιο αλλού, τουλάχιστον μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής.

Στο Φάλκενμπουργκ, στο νότιο άκρο του Λίμπουργκ, κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο και τη Γερμανία, τα νερά έχουν ήδη περικυκλώσει το κέντρο της πόλης και τουλάχιστον μία γέφυρα καταστράφηκε. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα στην Ολλανδία.

Πηγές: ΑFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Αλλάζουν όλα από αύριο σε εστίαση και ψυχαγωγία – Τα νέα μέτραΠηγή άρθρου: www.kathimerini.gr