«Πλάτες» από τον Άδωνι για απολύσεις ανεμβολίαστων

«Κατανοεί» το πρόβλημα μιας επιχείρησης ο υπουργός, συνεχίζοντας τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης και δίνοντας… γραμμή στους εργοδότες.

Ακόμη ένα προκλητικό τηλεοπτικό σόου από τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, μέσω του ΑΝΤ1 εμφανίζεται να δικαιολογεί, εμμέσως πλην σαφώς, ενδεχόμενες απολύσεις ανεμβολίαστων εργαζομένων.

Την ώρα που η κυβέρνηση συνεχίζει στον αυταρχικό της κατήφορο, πετώντας όλες τις ευθύνες της πανδημίας στους πολίτες, ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι μια επιχείρηση μπορεί βασίμως να υποστηρίξει ότι παθαίνει ζημία από ανεμβολίαστους εργαζόμενους που μπορεί να μπουν σε καραντίνα και να πληρώνονται.

Ο Άδωνις φρόντισε να επισημάνει ότι δεν υπάρχει ειδική διάταξη για τον Covid, όμως στη συνέχεια προχώρησε στο παρασύνθημα σημειώνοντας «το τι θα κάνει ένας εργοδότης ή τι θα κρίνει ένα δικαστήριο, εγώ δεν το γνωρίζω».

«Το αν οι λόγοι ανωτέρας βίας θα είναι η άρνησή του να εμβολιαστεί δεν θα κριθεί από εμένα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα κριθεί σε ένα δικαστήριο»  προσθέτοντας ότι γνωρίζει πως έχουν γίνει ήδη τέτοιες απολύσεις.

«Αν είσαι ανεμβολίαστος και έρθεις σε επαφή με κρούσμα είσαι υποχρεωμένος να μπεις σε 14 ημέρες καραντίνα και πρέπει να σε πληρώνει η επιχείρηση. Άρα μία επιχείρηση βασίμως μπορεί να υποστηρίξει ότι παθαίνει ζημία από το γεγονός ότι εσύ δεν έχεις εμβολιαστεί γιατί αναγκάζεται και να χάσει τον υπάλληλο της για 14 ημέρες και να τον πληρώνει κι από πάνω. Άρα λοιπόν ναι, είναι πρόβλημα για μία επιχείρηση να έχει ανεμβολίαστους εργαζόμενους. Και αυτό πρέπει κάθε εργαζόμενος να το λάβει σοβαρά υπόψη του.» ήταν τα λόγια του υπουργού Ανάπτυξης.

Ελεγχόμενη η πανδημία στην Ελλάδα

Σε άλλα νέα ο υπουργός Ανάπτυξης συνέχισε το… δούλεμα υποστηρίζοντας ότι η κατάσταση στη χώρα είναι ελεγχόμενη και προσπερνώντας με χαρακτηριστική ευκολία τις δεκάδες θανάτους καθημερινά.

«Η πανδημία στην Ελλάδα είναι ελεγχόμενη. Αφού υπάρχει πανδημία, θα υπάρχουν και νεκροί. Τι να κάνουμε, αφού είναι πανδημία; Το θέμα είναι πως η πανδημία είναι σε φάση αποκλιμάκωσης στην Ελλάδα, όπως λέει και ο γενικός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ. Οι νεκροί στην Ελλάδα δεν είναι περισσότεροι από άλλες χώρες από την αρχή της πανδημίας. Ναι, είναι περισσότεροι από τον Ιούλιο και μετά που άρχισαν οι μαζικοί εμβολιασμοί», σχολίασε.

Σχετικά με τη λήψη νέων μέτρων, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως «εκτός από το καθολικό lockdown, δεν αποκλείω κανένα άλλο μέτρο. Θα έχουμε καταπληκτικά Χριστούγεννα, με ελέγχους, με κόσμο στα μαγαζιά, δεν θα έχουμε φέτος το click away και ο κόσμος θα κάνει τα ψώνια του».

«Πολλές εκφάνσεις των γιορτών των Χριστουγέννων θα τις στερηθούν οι ανεμβολίαστοι, όχι για να τιμωρηθούν εκείνοι, αλλά για να μην οδηγηθούμε σε καθολικό lockdown. Για να μην υπάρξει αυτό, θα πρέπει αυτοί που έχουν επιλέξει να αφήσουν τον εαυτό τους να κινδυνεύει, να στερηθούν ορισμένα πράγματα τα Χριστούγεννα», τόνισε απαντώντας στο ερώτημα για τα θεματικά πάρκα και τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr