Πίσω στις φυλακές ο δράστης του μακελειού στο Δικαστικό

Τον δρόμο προς τις φυλακές παίρνει και πάλι ημεδαπός ο οποίος είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια και κάθειρξη 23 ετών για σοβαρά ποινικά αδικήματα που είχε τελέσει.

Ο συγκεκριμένος ημεδαπός παρά την βαρύτατη ποινή είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω ημεδαπός παραβίασε έναν από τους περιοριστικούς όρους με αποτέλεσμα να εκδοθεί βούλευμα βάση του οποίου συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Το βούλευμα ανακαλούσε τους υπό όρους απόλυσή του και διέτασσε την σύλληψη και την φυλάκισή τους προς έκτιση του υπολοίπου της ποινής.

Στον συλληφθέντα είχαν επιβληθεί δις ισόβια, κάθειρξη -23- ετών και -3- μηνών και φυλάκιση -6- μηνών, για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, οπλοφορία, οπλοχρησία, διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου και απόδραση κρατουμένου.

Όλες οι πράξεις είχαν συντελεστεί το 1994 στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων. Θύματα ήταν ο αντιεισαγγελέας Σπύρος Σπύρου και ο αστυνομικός Κώστας Ζαμπαλάς. Άλλα τέσσερα άτομα είχαν τραυματιστεί.

Ο δράστης συνελήφθη έξω από το δικαστικό μέγαρο. Παράμεινε στις φυλακές για 25 χρόνια περίπου και επιστρέφει μετά την σύλληψή του. Σήμερα θεωρείται ένας από τους παλιότερους ποινικούς της χώρας.

Πηγή άρθρου: www.epiruspost.gr