Πιερρακάκης: Όχι ‘κόφτης’ στα sms, αλλά χρονόμετρο για τις αγορές – Κοινωνία

Εφαρμογή, η οποία θα χρονομετρά τις ώρες που οι καταναλωτές κάνουν τις αγορές τους, μέσα από την πλατφόρμα του e-katanaloti, προανήγγειλε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  διέψευσε όσα ακούγονται περί “κόφτη” στα sms προς το 13033 και πρόσθεσε οτι “μπορεί να υπάρξουν άλλα συστήματα σε σχέση με το χρονόμετρο από την πλατφόρμα του e-katanaloti, τα οποία συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη”.

Είπε επίσσης πως την πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των καταστημάτων η αύξηση των SMS ήταν λελογισμένη, κλείνοντας στο +13%.

“Υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες, άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα” είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τον “κόφτη” στα μηνήματα είπε πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού.

“Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δεν θα μπει”, τόνισε.


 

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.grΠηγή άρθρου: www.news247.gr