Πέθανε ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου – Κόσμος

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε σήμερα σε ηλικία 99 ετών, όπως ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο Δούκας του Εδιμβούργου, ο οποίος ήταν παντρεμένος με τη Βασίλισσα για 73 χρόνια, πέθανε στο Κάστρο του Windsor σήμερα το πρωί, ενώ το τελευταίο διάστημα η υγεία του είχε επιδεινωθεί.

“Με βαθιά θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότητα η Βασίλισσα ανακοινώνει το θάνατο του αγαπημένου συζύγου της, του Πρίγκιπα Φίλιππου, του Δούκα του Εδιμβούργου. Πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο Κάστρο Windsor. Περαιτέρω ανακοινώσεις θα γίνουν εν ευθέτω χρόνω. Η Βασιλική Οικογένεια ενώνεται με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να πενθήσει την απώλεια του”, αναφέρει η ανακοίνωση του παλατιού.

Η επιδείνωση της υγείας του Πρίγκιπα Φίλιππου

Ο Πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, εισήχθη στο νοσοκομείο King Edward VII στο Λονδίνο στις 17/2.

“Η εισαγωγή του Δούκα στο νοσοκομείο αποτέλεσε προληπτικό μέτρο, ύστερα από συμβουλή του γιατρού του, μετά από αδιαθεσία. Η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Φίλιππος διέμεναν στο κάστρο του Ουίνδσορ, δυτικά του Λονδίνου, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Ο Φίλιππος, ο οποίος αποσύρθηκε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντά του τον Αύγουστο του 2017, είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και στα τέλη του 2019.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος
Ο πρίγκιπας Φίλιππος