Παράνομο το μνημόνιο με τον Ερντογάν

Ευρωπαίοι διπλωμάτες είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στην Τρίπολη τη θέση της ΕΕ για το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, ξεκαθαρίζοντας ότι η συμφωνία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Φαγιέζ αλ-Σάρατζ είναι παράνομη.

«Η ΕΕ και τα κράτη μέλη της επαναλαμβάνουν ότι το μνημόνιο συμφωνίας Τουρκίας-Λιβύης σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων δικαιοδοσιών στη Μεσόγειο Θάλασσα παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες για τρίτα κράτη», δήλωσαν οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Η δήλωση έγινε με αφορμή την επίδοση των διαπιστευτηρίων επτά Ευρωπαίων πρεσβευτών και του επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον επικεφαλής του Συμβουλίου της Προεδρίας, Φαγιέζ αλ-Σάρατζ.

Οι πρέσβεις της Αυστρίας, του Βελγίου, της Δανίας, της Φινλανδίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας και της Νορβηγίας, καθώς και οι επικεφαλής της αποστολής της Ουγγαρίας, των Κάτω Χωρών και της Πολωνίας είχαν συναντήσεις στην Τρίπολη τόσο με τον Σάρατζ, όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών Μοχάμεντ Σιάλα και τον πρόεδρο της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου της Λιβύης, Μουσταφά Σαναλάχ.

Ειδήσεις σήμερα:

Χρυσή Αυγή: Τέλος εποχής – Στη φυλακή η πάνω πλατεία

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Κρήτη

Ίος: Η επένδυση που φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα του πανέμορφου νησιού των Κυκλάδων

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου: www.protothema.gr