Παραδόθηκαν τα πρώτα 14 χλμ του νότιου τμήματος του Ε65

Στην κυκλοφορία παραδόθηκαν σήμερα τα πρώτα 14,2 χλμ του νότιου τμήματος του Ε65, από την εθνική οδό στο ύψος της Λαμίας έως τον κόμβο Καρπενησίου.

Το τμήμα θα εξυπηρετήσει όσους κινούνται προς και από το Καρπενήσι και τη Μακρακώμη, ενώ όσοι ταξιδεύουν για Σοφάδες, Καρδίτσα και Τρίκαλα θα πρέπει να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν την παλιά διαδρομή. Ολόκληρο το νότιο τμήμα, από Λαμία έως Ξυνιάδα βρίσκεται σήμερα στο 70% και θα παραδοθεί στην κυκλοφορία στα τέλη του 2022. 

Το νέο τμήμα θα το διαχειρίζεται η κοινοπραξία Κεντρική Οδός (όπως την εθνική οδό στο Μαλιακό κόλπο και το τμήμα Ξυνιάδας- Τρικάλων του Ε65).

Περιλαμβάνει τρεις γέφυρες, δύο ανισόπεδους κόμβους (Λαμίας και Καρπενησίου) και έναν σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών, που όμως δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Όπως ανέφερε κατά την τελετή παράδοσης του τμήματος ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής, το νέο κομμάτι θα διευκολύνει όσους κατευθύνονται από την Αθήνα στο Καρπενήσι, «βγάζοντας το Καρπενήσι από μια ιδιότυπη απομόνωση», ενώ θα απαλλάξει την πόλη της Λαμία από ένα μέρος της διαμπερούς κίνησης οχημάτων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Οδού, το νέο τμήμα που ξεκινά από την εθνική οδό στο ύψος της Λαμίας εξυπηρετεί την κίνηση προς Μακρακώμη και Καρπενήσι.

«Επισημαίνουμε ότι το νέο αυτό τμήμα, δε συνδέεται με το εν λειτουργία μεσαίο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, που ξεκινά από την Ξυνιάδα και φθάνει έως τα  Τρίκαλα. Συνεπώς, για τους προορισμούς σε Θεσσαλία, για ταξίδια σε Σοφάδες, Καρδίτσα και Τρίκαλα, οι επιλογές των οδηγών παραμένουν ως εξής:

α) οι οδηγοί που έρχονται από Νότο, ακολουθούν τον υφιστάμενο άξονα Λαμίας – Καρδίτσας και στο  24ο χλμ. του μέσω κυκλικού κόμβου  (round about) οδηγούνται εντός του τμήματος Ξυνιάδα – Τρίκαλα.

β) οι οδηγοί που έρχονται από Βορρά, ακολουθούν τον υφιστάμενο άξονα Λαρίσης – Τρικάλων και στο 56ο χλμ του, βρίσκουν αντίστοιχο κυκλικό κόμβο που τους οδηγεί στο εν λειτουργία τμήμα», αναφέρει η ανακοίνωση της Κεντρικής Οδού. 

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr