Ουκρανία: «Νεκρός Ρώσος διοικητής» από ενέδρα σε φάλαγγα τανκς κοντά στο Κίεβο

Βίντεο με ρωσική στρατιωτική φάλαγγα να δέχεται επίθεση

Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι απώθησε ένα σύνταγμα ρωσικών τεθωρακισμένων και εξολόθρευσε τον διοικητή του, συνταγματάρχη Α. Ζαχάρωφ, στην περιοχή Μπροβάρι στα βορειοανατολικά του Κιέβου.

«Ο διοικητής του συντάγματος κατοχής, συνταγματάρχης Ζαχάρωφ, εξολοθρεύτηκε. Κατά τη διάρκεια της μάχης στην περιοχή Μπροβάρι, η τακτική ομάδα τάγματος (BTGr) του 6ου συντάγματος τανκ (Chebarkul) της 90ης μεραρχίας αρμάτων της Κεντρικής Διοίκησης υπέφερε σημαντικές απώλειες προσωπικού και εξοπλισμού», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της χώρας.  

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, επικοινωνίες που υποκλάπηκαν δείχνουν ότι η ρωσική φάλαγγα υπέστη σοβαρές απώλειες, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή του συντάγματος ο οποίος μάλιστα είχε φωτογραφηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν το 2016 κατά την απονομή μεταλλίου για το Τάγμα του Θάρρους. 

Το CNN επαλήθευσε το βίντεο που κοινοποίησε το υπουργείο Άμυνας που αποτυπώνει μια ρωσική στρατιωτική φάλαγγα να δέχεται επίθεση.

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις μοιράστηκαν βίντεο μετά την ενέδρα, το οποίο δείχνει κατεστραμμένα στρατιωτικά οχήματα.  

Οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν το Κίεβο τις τελευταίες ώρες από τα βορειοανατολικά και τα ανατολικά σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσουν την περικύκλωση της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου, περίπου ο μισός πληθυσμός έχει αποχωρήσει από την πόλη. «Κάτι λιγότερο από 2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει αυτήν τη στιγμή. Ωστόσο, το Κίεβο έχει μετατραπεί σε φρούριο. Κάθε δρόμος, κάθε κτίριο, κάθε σημείο ελέγχου έχει οχυρωθεί», είπε στην ουκρανική τηλεόραση σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.Πηγή άρθρου: www.lifo.gr