Οι δύο όροι που ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας για κοινό υπουργό Υγείας (Photos – Video)

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως «το δεύτερο lockdown φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη» ενώ στη συνέχεια καταλόγισε εγκληματικό εφησυχασμό, αδράνεια αλλά και «συγκλονιστική ανεπάρκεια» στην κυβέρνηση της αριστείας. 

Αναλυτικά, όπως τόνισε, δεν προσέλαβε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία, δεν προχώρησε στη μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ, δεν μερίμνησε για την ενίσχυση των ΜΜΜ, δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφαλές σχέδιο, δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων.

Επιπροσθέτως, κατήγγειλε την κυβέρνηση πως ανακοίνωσε αυτάρεσκα ότι νίκησε τον κορονοϊό. Με αυτό τον τρόπο, μετέφερε ένα απατηλό μήνυμα εφησυχασμού ενώ, στη συνέχεια, έστρεψε τα βέλη του και κατά του αφηγήματος της ατομικής ευθύνης των νέων αφήνοντας τον κόσμο να πληρώνει από τον τσέπη του τα τεστ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε τη σύγκλιση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να καθίσουν οι πολιτικές δυνάμεις σε ένα κοινό πλαίσιο δράσης τους επόμενους έξη μήνες με άξονες την ενίσχυση του ΕΣΥ και την επιλογή για αυτό το διάστημα ενός κοινής αποδοχής υπουργού Υγείας.Πηγή άρθρου: www.documentonews.gr