Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κορονοϊό – Θετική και η Μελάνια – Κόσμος

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε σήμερα, Παρασκευή (02/10) ότι το τεστ στο οποίο υποβλήθηκε έδειξε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Ο 74χρονος Τραμπ ανακοίνωσε μέσω του Twitter ότι ο ίδιος και η σύζυγός του, Μελάνια, είναι θετικοί στον κορονοϊό, γράφοντας χαρακτηριστικά: “Εγώ και η Μελάνια διαγνωστήκαμε θετικοί στον κορονοϊό. Θα ξεκινήσουμε αμέσως τη διαδικασία καραντίνας και ανάρρωσης. Θα το ξεπεράσουμε μαζί!”.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν διευκρίνισε τη διάρκεια της καραντίνας στην οποία θα τεθούν, ενώ παρόμοια ανάρτηση έκανε και η Μελάνια Τραμπ στο Twitter, γράφοντας πως και οι δύο αισθάνονται καλά και ότι θα περάσουν στο σπίτι στον Λευκό Οίκο την καραντίνα, ενώ σημείωσε πως έχουν αναβάλει όλες τις επερχόμενες υποχρεώσεις τους.

Την Πέμπτη (01/10) έγινε γνωστό πως η στενή συνεργάτιδα του Ντόναλντ Τραμπ, Χόουπ Χιξ, έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, γι’ αυτό και ο Αμερικανός πρόεδρος μαζί με τη σύζυγό του υποβλήθηκαν σε τεστ.

Αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ο Τραμπ επιβεβαίωσε τα νέα για τη Χόουπ Χιξ, ενώ έγραψε ότι σκόπευε να τεθεί σε καραντίνα μαζί με τη σύζυγό του και πως ανέμενε τα αποτελέσματα του τεστ.

Ακόμα και αν όλα κυλήσουν ομαλά, τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα σε σχέση με την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Τι ανακοίνωσε ο γιατρός του

Ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Δρ Sean Conley, δήλωσε με σημείωμα που δόθηκε στους δημοσιογράφους, ότι ο 74χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ και η σύζυγός του θα παραμείνουν στο σπίτι κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης.

“Ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία είναι καλά αυτή τη στιγμή, και σκοπεύουν να παραμείνουν στο σπίτι εντός του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Η ιατρική ομάδα του Λευκού Οίκου και εγώ θα παρακολουθούμε την κατάσταση. Εκτιμώ την υποστήριξη που παρέχεται από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες ιατρικής και από τα ιδρύματα της χώρας μας”, έγραψε ο Conley.

“Να είστε βέβαιοι ότι περιμένω από τον Πρόεδρο να συνεχίσει να εκτελεί τα καθήκοντά του χωρίς διακοπή, καθώς αναρρώνει. Θα σας ενημερώσω για τυχόν περαιτέρω εξελίξεις”, πρόσθεσε.

Η αμερικανική προεδρία γνωστοποίησε, παράλληλα, ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Τραμπ στη Φλόριντα αποφασίστηκε να ακυρωθεί.

Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ στο πρώτο debate για τις αμερικανικές εκλογές