Νέα μέτρα: Τι εξετάζουν και τι δεν… ακούν καν στο Μαξίμου για το επόμενο βήμα!

Νέα μέτρα: Tι εξετάζει η κυβέρνηση για να κάνουμε… Χριστούγεννα

Επειδή ακούω διάφορα περί νέων μέτρων τα οποία επεξεργάζεται η κυβέρνηση και τα οποία, όπως λένε, θα ανακοινωθούν σύντομα, έβαλα τη γάτα να κάνει ρεπορτάζ στο Μαξίμου και να μου πει τι ισχύει και τι δεν ισχύει.

Έχουμε λοιπόν και λέμε. Η αλήθεια είναι πως κάθε κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να έχει και κάποιες εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που η κατάσταση φύγει οριστικά εκτός ελέγχου. Όχι ότι ελέγχεται πλήρως τώρα αλλά, δυστυχώς υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο τα πράγματα να δυσκολέψουν και άλλο.

Και επειδή σε όλους τους τόνους ο Πρωθυπουργός αλλά και οι αρμόδιοι υπουργοί έχουν διαμηνύσει πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ζήσουμε και πάλι σκηνές ολικού αποκλεισμού οι εναλλακτικές που υπάρχουν δεν είναι πλέον και πολλές.

Στο τραπέζι υπάρχουν διάφορα σενάρια, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους, η υποχρεωτική επίδειξη τεστ στα σούπερ μάρκετ αλλά και η υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως πάντως μου διαμήνυσε η γάτα αυτά τα μέτρα δεν σχεδιάζει η κυβέρνηση να τα ανακοινώσει σύντομα, καθώς θα αναμένει να δει πώς και αν θα λειτουργήσουν τα μέτρα τα οποία ξεκίνησαν να υλοποιούνται πριν λίγες μέρες στους χώρους εστίασης, στο λιανεμπόριο, στα κομμωτήρια, τα γυμναστήρια, τα μουσεία κλπ.

Αυτό που δεν συζητούν καν πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου είναι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, μετά τους υγειονομικούς και στα σώματα ασφαλείας ή και στους ανθρώπους της εστίασης. Και αυτό γιατί όπως έλεγε στη γάτα υψηλότατο στέλεχος από την εστίαση, οι θεσμικοί φορείς έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα μπορούν να αναπληρώσουν τους υπαλλήλους τους που θα βγουν σε αναστολή, ενώ και η ΕΛ.ΑΣ. σε ανάλογη περίπτωση θα «χάσει κόσμο» κάτι που σημαίνει και «αντίο» στους όποιους ελέγχους διεξάγονται σε όλη τη χώρα για την τήρηση των μέτρων.

Άρα δεν αναμένουμε κάποια μέτρα το επόμενο διάστημα, ενώ δεν έχει υπάρξει και καμία πρόταση στο τραπέζι για να δοθούν και άλλα κίνητρα στον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Από ότι μαθαίνω πάντως υπάρχει και ένα αισιόδοξο σενάριο που θέλει την κορύφωση της πανδημίας σε λίγες μέρες έτσι ώστε να κάνουμε και εμείς αλλά και στην κυβέρνηση πιο ήρεμα Χριστούγεννα, σενάριο που θα μου επιτρέψετε παρ’όλη την καλή μου πρόθεση και την αισιοδοξία που έχω να μην το συμμερίζομαι απόλυτα, ιδιαίτερα όταν βλέπω τι γίνεται στην Ευρώπη αλλά και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Οι τελευταίες στιγμές 6χρονου που δολοφόνησαν οι γονείς του – «Κανείς δεν με αγαπάει»

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος: Πώς σχολίασε την απόφαση του φίλου του, Άρη Σερβετάλη (video)

Θλίψη στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης: Πέθανε ο Αρχιμανδρίτης Θεολόγος ΟυζούνηςΠηγή άρθρου: www.newsbomb.gr