Μοναστηράκι: Άνοιξε ο σταθμός του μετρό μετά τις έρευνες για βόμβα

Κανονικά διεξάγονται πλέον τα δρομολόγια στη Γραμμή 3 του Μετρό μετά τον έλεγχο που έγινε για ύπαρξη βόμβας στο σταθμό Μοναστηράκι.

Ο σταθμός του μετρό Μοναστηράκι είχε κλείσει για περίπου μια ώρα κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να ελεγχθεί, εάν είχε τοποθετηθεί βόμβα όπως υποστήριζε άγνωστος σε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 15:51.

Ο σταθμός είχε εκκενωθεί, οι συρμοί του μετρό διέρχονται κανονικά από τον σταθμό αλλά για λόγους ασφαλείας δεν πραγματοποιούσαν στάση.

Την αποκατάσταση των δρομολογίων ανακοίνωσε επισήμως η ΣΤΑΣΥ που ενημέρωσε το επιβατικό κοινό, «πως άνοιξε ο σταθμός του Μετρό
«Μοναστηράκι». Η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο των Γραμμών 1 & 3 του Μετρό, διεξάγεται πλέον κανονικά».

Η βόμβα θα έσκαγε στις 17:48

Συναγερμός σήμανε όταν άγνωστος με ξενική προφορά λίγα λεπτά πρις τις 16:00 προειδοποιούσε ότι στο σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός που θα εκρήγνυτο στις 17:48. Αμέσως ο σταθμός εκκενώθηκε και άρχισαν οι έρευνες.

«Η ΣΤΑ.ΣΥ. ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως ο σταθμός «Μοναστηράκι» των Γραμμών 1 & 3 του Μετρό εκκενώθηκε, καθ’ υπόδειξη της ΕΛ.ΑΣ. μετά από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Οι συρμοί διέρχονται από το σταθμό, χωρίς να πραγματοποιούν στάση», ανέφερε η ανακοίνωση.

Σε απόγνωση οι επιβάτες

Η ανακοίνωση της εκκένωσης βύθισε σε απόγνωση τους επιβάτες που έπρεπε με την αφόρητη ζέστη να φύγουν από το σταθμό και να βρουν άλλο τρόπο μετακίνησης.

Το γεγονός μάλιστα ότι συνήθως τα τηλεφωνήματα αυτά αποδεικνύονται φάρσες κάποιοι έγιναν έξαλλοι προεξοφλώντας ότι θα ταλαιπωρηθούν για το τίποτα.Πηγή άρθρου: www.in.gr