Μικροεπεισόδια στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπ. Υγείας (video)

Συμβασιούχοι και μέλη της ΠΟΕΔΗΝ, που στηρίζει την κινητοποίησή τους, συγκεντρώθηκαν νωρίς έξω από το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο στάσης εργασίας 7 π.μ. – 10 π.μ., ζητώντας να συναντηθούν με τον Βασίλη Κικίλια. Προκλήθηκε ένταση, όταν προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισέλθουν στο κτήριο του υπουργείου Υγείας. Στο έδαφος έπεσε, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ στη συνέχεια διευκρινίστηκε ότι δεν έχει τραυματιστεί κατά τα επεισόδια. Η κατάσταση φαίνεται να έχει πλέον εξομαλυνθεί και ο δρόμος έξω από το υπουργείο Υγείας έχει ανοίξει.

Αρχικά η ένταση πυροδοτήθηκε από την άρνηση της αστυνομίας να ανοίξει δρόμο για την πορεία, σύμφωνα με τις καταγγελίες συνδικαλιστών. Στη συνέχεια μέλη της ΠΟΕΔΗΝ προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να προσεγγίσουν το υπουργείο.

Η σημερινή διαμαρτυρία επικεντρώνεται στους επικουρικούς και όσους προσλήφθηκαν με δίμηνες συμβάσεις, ενώ η ΠΟΕΔΗΝ ζητά άμεσα συνάντηση με τον Βασίλη Κικίλια.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ 300 – 400 συμβασιούχοι παρότι εργάζονται πολλά χρόνια στα νοσοκομεία, «βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου (απολύονται), εάν δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση και μάλιστα απολύονται εν μέσω πανδημίας».

ΕΡΤ1- Ρεπορτάζ: Κατερίνα Μπατζάκη

Μοιράσου το άρθρο:

Πηγή άρθρου: www.ert.gr