Μία ακόμη νύχτα με ένταση και συγκρούσεις για τον θάνατο του 18χρονου στο Πέραμα

Ακόμη μια νύχτα έντασης και συγκρούσεων ξέσπασε σε αρκετές περιοχές της χώρας, μετά τον θάνατο του 18χρονου Ρομά τη νύχτα της αιματηρής καταδίωξης στο Πέραμα.

Το βράδυ της Τρίτης διακόπηκε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του 39ου χλμ. όταν ομάδα περίπου 50 Ρομά βγήκαν από τον καταυλισμό του Βλυχού, άναψαν φωτιές και πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται πως τα ξημερώματα, Ρομά από τον συγκεκριμένο καταυλισμό έφτασαν στο σημείο να πυροβολήσουν με καραμπίνες εναντίον αστυνομικών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών από σκάγια στα πόδια και δύο αστυνομικών από πέτρες.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε εκτροπή της κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό και στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, ενώ η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τρίτης.

Διαμαρτυρίες Ρομά όμως σημειώθηκαν και στο Αγρίνιο, καθώς υπήρξαν εμπρησμοί κάδων στην περιοχή των Αη Βασιλιώτικων και στις Εργατικές Kατοικίες Δοκιμίου, με την αστυνομία και την πυροσβεστική να κινητοποιούνται άμεσα.

Όπως αναφέρει το agrinionews.gr, ομάδα Ρομά έβαλαν φωτιά και έκαψαν κάδους και διάφορα αντικείμενα, ενώ προκλήθηκαν και φθορές από πέτρες στο 13ο δημοτικό σχολείο.

Στην οδό Αιγαίου υπήρξε και διακοπή κυκλοφορίας, ενώ οι πυροσβέστες επιχειρούν για την κατάσβεση των φωτιών.

Τα επεισόδια προκλήθηκαν περί τις 8 το βράδυ της Τρίτης, ωστόσο η κατάσταση ομαλοποιήθηκε μετά από μισή ώρα αφού προηγουμένως μετέβη μεγάλη αστυνομική δύναμη στα σημεία που συγκεντρώθηκαν Ρομά. Ακολούθησαν ωστόσο πληροφορίες και για νέες εστίες έντασης.

Επεισόδια στο Αγρίνιο