Μη αποδεκτό από την Eλλάδα το προσχέδιο της Συνόδου

Μη αποδεκτό κρίνει η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, που βρίσκεται σε εξέλιξη στις Βρυξέλλες.

Οι ίδιες πληροφορίες έκαναν λόγο για μη ισορροπημένο περιεχόμενο του προσχεδίου σχετικά με την διατύπωση που αφορά το ζήτημα της Τουρκίας, καθώς δεν αναφέρεται ρητά σε μελλοντικές κυρώσεις, εάν η Αγκυρα δεν επιδείξει διάθεση αποκλιμάκωσης.

Κατά τις ίδιες πηγές, υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος έως ότου βρεθεί κοινός τόπος, κάτι που, όπως επισημαίνεται, πρέπει να συμβεί απόψε, αλλιώς η Σύνοδος κινδυνεύει να οδηγηθεί σε ναυάγιο.

Τις κατευθύνσεις της Αθήνας είχε δείξει, άλλωστε, από νωρίς ο πρωθυπουργός, ο οποίος προσερχόμενος στη Σύνοδο είχε τονίσει, μεταξύ άλλων:

«Δύο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας: ο ένας είναι ο δρόμος του διαλόγου, της διπλωματίας, ένας διάλογος, ο οποίος πρέπει να στηρίζεται στον σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο, στην αποφυγή μονομερών ενεργειών και στους κανόνες της καλής γειτονίας. Ο άλλος δρόμος είναι η κλιμακούμενη ένταση η οποία αναπόφευκτα -αργά ή γρήγορα- θα οδηγήσει στη λήψη μέτρων από την Ευρώπη εις βάρος της Τουρκίας».

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr