Μετάλλαξη Όμικρον: Επιβεβαιώθηκαν τα δύο ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα – ΕλλάδαΕλλάδα
Τα δύο κρούσματα έφτασαν στη χώρα από τη Νότια Αφρική πριν την ισχύ των μέτρων απαγόρευσης

Επιβεβαιώθηκαν τα δύο ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης όμικρον στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, τα δύο κρούσματα έφτασαν στη χώρα από τη Νότια Αφρική πριν από την ισχύ των μέτρων απαγόρευσης. Υπενθυμίζεται, ότι τα δύο κρούσματα πριν από δύο ημέρες είχαν ήπια συμπτώματα και γι’ αυτό υποβλήθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο.

Σε δηλώσεις που έκανε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου ο Θάνος Πλεύρης για τα εν λόγω περιστατικά, ανέφερε πως πρόκειται για «δύο πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες μέρες, έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούν στενά για να δούμε εάν νοσούν από τη μετάλλαξη ή την μετάλλαξη. . όμικρον. Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από τη λήψη των μέτρων».

Ο κ. Ο Πλεύρης έκανε νέα έκκληση προς όλους για εμβολιασμό, ώστε να θωρακιστεί έναντι του κορωνοϊού, και η έλευση της μετάλλαξης Όμικρον, «η οποία πρέπει να πούμε στους πολίτες ό,τι είναι ήδη στην Ελλάδα, αυτό πρέπει να αντιπαρατεθεί στους πολίτες. Είναι μια μετάλλαξη του κορωνοϊού, έχουμε δει και από τις προηγούμενες μεταλλάξεις ότι τα εμβόλια παίζουν σημαντικό ρόλο. Τις επόμενες ημέρες θα έχουμε τα στοιχεία για την επικινδυνότητα και τη μεταδοτικότητα αυτής της μετάλλαξης».

Σημειώνεται ότι το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης βρέθηκε στα Χανιά, το οποίο είχε και αυτός προσφάτως ταξίδεψε στη Νότια Αφρική. Τα δύο νέα κρούσματα της Όμικρον στην Αθήνα, δεν έχουν κάποια σχέση με αυτό της Κρήτης.

Φωτογραφία αρχείου Shutterstock

Διαβάστε  ΕΔΩ  όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.
Πηγή άρθρου: www.neakriti.gr