Μένιος Φουρθιώτης: Απόρρητο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ – Τα παράπονα των φρουρών για προσβλητική συμπεριφορά

Νέα στοιχεία για την υπόθεση της φύλαξης του Μένιου Φουρθιωτη και τη συμπεριφορά του απέναντι στη συνοδεία του έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας έπειτα από τη σύλληψη του παρουσιαστή και την παραπομπή του ενώπιον της δικαιοσύνης.

 

Στις αναφορές τους οι αστυνομικοί, που υπηρέτησαν στην προσωπική φρουρά του κατηγορούμενου από τον Μάιο του 2020, φέρονται να περιγράφουν  στην υπηρεσία τους περιστατικά με τον ίδιο πρωταγωνιστή τα οποία, όπως αναφέρεται σε απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα, «πλήττουν το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας και δεν ανάγονται στην αποστολή τους».

 

Παράλληλα, σύμφωνα με το απόρρητο έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας που φέρει ημερομηνία 31 Μαρτίου 2021, περιγράφονται προσβλητικές συμπεριφορά κατά των αστυνομικών που είχαν διατεθεί στη συνοδεία του Μένιου Φουρθιώτη από τον ίδιο τον παρουσιαστή.

 

Επίσης στο εν λόγω έγγραφο σημειώνεται πως η εκτίμηση του επικεφαλής της συνοδευτικής ασφαλείας του παρουσιαστή αλλά και του συνόλου των διατεθειμένων αστυνομικών ότι δεν συντρέχουν λόγοι φρούρησης του Φουρθιώτη.

 

Άλλες φορές ο κατηγορούμενος εμφανίζεται να ζητούσε από τους φρουρούς να κάνουν ενέργειες που δεν περιλαμβάνονταν στα καθήκοντα τους, ενώ καταγράφονται και περιπτώσεις όπου ο Μένιος Φουρθιώτης φέρεται να έχει διαπληκτιστεί με πολίτες, ζητώντας από τους αστυνομικούς να επέμβουν.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στο έγγραφο:

 

  • Στις 08/09/2020 διαπληκτισμό με υπάλληλο καταστήματος εστίασης, παρουσία του αστυνομικού συνοδού και λοιπών παρευρισκομένων ατόμων,
  • Στις 24/12/2020 διαπληκτισμό του παρουσιαστή με άλλο άτομο σε ζαχαροπλαστείο, παρουσία του αστυνομικού συνοδού του,
  • Στις 10/01/2021 αίτημα σε αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα φύλαξης στις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ελέγχοντας όσους εισέρχονται και εξέρχονται,
  • Στις 21/01/2021 εντολή του Φουρθιώτη σε αστυνομικούς συνοδούς να επέμβουν και να επιπλήξουν μία συνεργάτιδα του στο κανάλι.

 

Ακόμη στις αναφορές τους οι αστυνομικοί καταγράφουν τα εξής περιστατικά:

 

  • Στις 23/01/2021 ο Φουρθιώτης ζήτησε από τον αστυνομικό συνοδό να εκτελέσει καθήκοντα οδηγού του αυτοκινήτου του προφασιζόμενος ότι δεν αισθάνεται καλά.
  • Στις 15/02/2021 μπήκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο που του είχε διατεθεί για την συνοδευτική ασφάλεια προκειμένου να μετακινηθεί παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια αναφορά, ο παρουσιαστής επιβίβασε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο δύο ακόμα άτομα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής απαίτησε την άμεση αποδέσμευση ενός εκ των δύο αστυνομικών, καταλογίζοντας του ότι είχε αιτηθεί την επιστροφή του στην οργανική του θέση χωρίς να τον έχει ενημερώσει. Ο ίδιος ζήτησε στη συνέχεια από τον αστυνομικό οδηγό να αποβιβάσει τον συνάδελφό του στον πλησιέστερο σταθμό ΗΣΑΠ και παρότι ο οδηγός προσπάθησε να του αλλάξει γνώμη, ο Φουρθιώτης ήταν ανένδοτος.
  • Στις 23/02/2021 ο παρουσιαστής διαπληκτίστηκε με αξιωματικό στην Τροχαία Αττικής.
  • Στις 17/03/2021 ζήτησε να επιβιβαστεί σε υπηρεσιακό όχημα επικαλούμενος λόγους υγείας.
  • Στις 24/03/2021 απαίτησε από ένα εκ των τριών συνοδών του να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο του προκειμένου να μετακινηθεί. Όταν αρνήθηκε του είπε: «Είσαι άσχετος. Να δεις που αύριο θα τρέχεις στο γραφείο του διοικητή σου».
  • Στις 25/03/2021 αρνήθηκε να οδηγήσει το αυτοκίνητό του και ζήτησε επικαλούμενος λόγους υγείας να επιβιβαστεί στο υπηρεσιακό όχημα.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου: www.lifo.gr