Μεγάλη η ζήτηση για ραντεβού εμβολιασμού στις ηλικίες 18-29 και 30-34

Περί το 70% κυμαίνονται τα ποσοστά εμβολιασμού σε όλες τις ηλικιακές ομάδες εαν συνυπολογιστούν και τα προγραμματισμένα ραντεβού εκτίμησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

«Είμαστε κοντά στο 70% ή και πάνω από το 70%. Μαζί με τα προγραμματισμένα ραντεβού. Όταν ολοκληρωθούν αυτοί οι εμβολιασμοί θα είμαστε κοντά στο 70%» σημείωσε, μιλώντας στο Mega.

Αναφορικά με τη διάθεση όλων των εμβολίων για τις ηλικίες 30 έως 34, ανέφερε ότι κλείστηκαν περισσότερα από 110.000 ραντεβού μέσα σε μία ημέρα. «Είναι μεγάλο το ενδιαφέρον και η συμμετοχή σε αυτή την κατηγορία. Από τα 680.000 άτομα που ανήκουν στους 30 – 34, μεγάλος αριθμός είχε σπεύσει να εμβολιαστεί όταν το μόνο διαθέσιμο σκεύασμα ήταν αυτό της AstraZeneca.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρχουν ανακοινώσεις για τον εμβολιασμό τον ανθρώπων που δεν μπορούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους. «Όποιος θέλει να εμβολιαστεί θα διευκολυνθεί με κάθε τρόπο σε αυτό» είπε, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθούν στην επιχείρηση του εμβολιασμού και τα φαρμακεία.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι μέσα στην εβδομάδα θα είναι έτοιμο το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό στην Ελλάδα, ενώ αποκάλυψε ότι υπάρχει η σκέψη, οι πολίτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι να μην υποχρεούνται να διενεργούν αυτοδιαγνωστικό τεστ από τις 15 Ιουνίου και έπειτα, κάτι που, όπως υποστήριξε, ζητούν οι επιστήμονες.

Johnson & Johnson: Εκλεισαν 50.000 ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

Μεγάλη ζήτηση επίσης εμφανίζουν τα ραντεβού για εμβολιασμό στην ηλικιακή ομάδα 18 – 29 ετών με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson. Η πλατφόρμα άνοιξε τα ξημερώνατα του Σαββάτου και λίγες μόνο ώρες μετά, δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα ραντεβού στον νομό Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η διαδικασία που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, αφορούσε 50.000 μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, τα ραντεβού στην Αττική είχαν εξαντληθεί.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Θεμιστοκλέους, αναμένεται να φθάσουν στη χώρα μας νέες παραδόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson στις 2 Ιουνίου.

 

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr