Με εντολή Χαρδαλιά το «μπλόκο» στην αποστολή της Γαλατασαράι

EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Η ομάδα προσγειώθηκε κανονικά στην Αθήνα και στο «Ελ. Βενιζέλος» για την φιλική αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό αλλά με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δεν επετράπη η είσοδος της καθώς «αρνήθηκε να υποβληθεί σε  rapid test». Συγγνώμη από τις ελληνικές αρχές και τους αξιωματούχους «για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» αξιώνει ο τουρκικός σύλλογος που επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.

Απρόσμενη εξέλιξη για τη φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Γαλατασαράι που ήταν προγραμματισμένη για το βράδυ της Τρίτης. Ο αγώνας θα αποτελούσε πρόβα τζενεράλε για την επίσημη έναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας του Πειραιά όμως δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς υπήρξε εμπλοκή με τα τεστ κορονοϊού.

Η ομάδα της Τουρκίας εξέφρασε την έντονη δυσφορία της καθώς κατά την άφιξη της τα PCR τεστ της αποστολής δεν έγιναν δεκτά από τις ελληνικές αρχές. Ζητήθηκε νέο τεστ και όπως καταγγέλλουν οι Τούρκοι οι ελληνικές αρχές «τους συμπεριφέρθηκαν με εξαιρετικά ακατάλληλο και αλαζονικό τρόπο».

Αργά το βράδυ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έκανε σχετική δήλωση αναφέροντας πως η τουρκική αποστολή «αρνήθηκε να υποβληθεί σε  rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία». Ως εκ τούτου, με εντολή του «δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας».

Η δήλωση του Ν. Χαρδαλιά

Ο αυριανός φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και της Galatasaray δεν γίνεται στο πλαίσιο κάποιας διεθνούς διοργάνωσης με εγκεκριμένο πρωτόκολλο εισόδου στη χώρα μας. Ως εκ του τούτου για την είσοδο της αποστολής της Galatasaray εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην ΚΥΑ 2978/τ.Β’ 7-7-2021 και σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 3 όπου προβλέπεται ρητά ότι όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως ιθαγένειας και τρόπου εισόδου στη χώρα, υπόκεινται σε δειγματοληπτικό εργαστηριακό έλεγχο με την μέθοδο PCR ή έλεγχο με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορονοϊού covid 19 (rapid test) στη βάση υγειονομικού αλγορίθμου.

Στην περίπτωση της Galatasaray το QR code του PLF έδειξε υποχρεωτικό rapid test για όλους τους εισερχόμενους. Η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε τον μηχανισμό της, έτσι ώστε να υπάρχουν πρόσθετα συνεργεία για να μη ταλαιπωρηθεί με αναμονές η τουρκική  αποστολή, η οποία όμως αρνήθηκε να υποβληθεί σε  rapid test σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ισχύουσα ελληνική νομοθεσία.

Δεδομένης της άρνησής τους με εντολή μου δεν επετράπη η είσοδος των μελών της αποστολής στη χώρα μας.

Στην Ελλάδα και δη στις διαδικασίες ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, εκπτώσεις σε θέματα Δημόσιας Υγείας δεν γίνονται και η εφαρμογή των νόμων είναι απαρέγκλιτη. Στην Ελλάδα, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πλήρως σεβαστά και για τους κατοίκους της χώρας, αλλά και για τους επισκέπτες της.

Φαίνεται πως αυτό που λέει με σοφία ο λαός μας: «όποιος καεί με το χυλό φυσά και το γιαούρτι» ταιριάζει «γάντι» με το σκηνικό που δημιουργήθηκε στο «Ελ Βενιζέλος» καθώς δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από την αποκάλυψη της ΕΦ.ΣΥΝ.

«Στις 22 Οκτωβρίου του 2020 με εντολή Χαρδαλιά, παρά τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν, πέρασαν από το αεροδρόμιο τέσσερα άτομα της συνοδείας της τουρκικής μπασκετικής ομάδας Φενέρμπαχτσε που είχαν πυρετό» ανέφερε το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας μας που o κ. Χαρδαλιάς το υποδέχθηκε με απειλές αντί για εξηγήσεις.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr