Μακρόν για τον αποκεφαλισμό καθηγητή: «Είναι θύμα ισλαμικής τρομοκρατίας -Ο σκοταδισμός δεν θα νικήσει» [βίντεο] | ΚΟΣΜΟΣ

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν βρέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο προάστιο του Παρισιού όπου σημειώθηκε η επίθεση σε βάρος καθηγητή, τον οποίο ο θύτης αποκεφάλισε, πριν ο ίδιος πέσει νεκρός από την αστυνομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλία: Το Charlie Hebdo για τον αποκεφαλισμό καθηγητή -«Μόνο με αποφασιστικότητα θα αποτύχει αυτή η φασιστική ιδεολογία»

Γαλλία: Παγκόσμιο σοκ -Αποκεφάλισε καθηγητή για τα σκίτσα του Μωάμεθ

Η επίθεση εναντίον του 47χρονου καθηγητή προκάλεσε σοκ στη γαλλική κοινωνία, καθώς συνδέεται με μάθημα που παρέδωσε το θύμα λίγες μέρες νωρίτερα, στη διάρκεια του οποίου παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ.

Ο Εμανουέλ Μακρόν άλλαξε το πρόγραμμά του και μετέβη στο σημείο της επίθεσης, όπου μίλησε αρχικά με τους συναδέλφους του θύματος στο σχολείο της περιοχής Βαλ-Ντ’ Ουάζ.

Μακρόν: Ο
καθηγητής υπήρξε θύμα ισλαμικής
τρομοκρατικής επίθεσης

«Ένας από τους συμπολίτες μας δολοφονήθηκε σήμερα γιατί δίδασκε, γιατί μάθαινε σε μαθητές την ελευθερία της έκφρασης, της ελευθερίας της πίστης και της μη πίστης», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν αργά το βράδυ στους δημοσιογράφους. «Ο συμπατριώτης μας έπεσε θύμα άνανδρης επίθεσης, έπεσε θύμα μιας ισλαμικής τρομοκρατικής επίθεσης», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Εμανουέλ Μακρόν: «Το σκοτάδι και η βία που το ακολουθεί δεν θα κερδίσουν»

«Θέλω να πω απόψε σε όλους τους καθηγητές
της Γαλλίας πως η χώρα θα είναι στο
πλευρό τους σήμερα και αύριο για να τους
προστατεύσει και να τους υπερασπιστεί»
είπε επίσης ο Εμανουέλ Μακρόν. «Θα πω
σήμερα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Δεν
θα περάσουν (οι τρομοκράτες). Θα τους
μπλοκάρουμε, δεν θα περάσουν! Το σκοτάδι
και η βία που το ακολουθεί δεν θα
κερδίσουν» συνέχισε.

«Δεν θα μας χωρίσουν, αυτό είναι που ψάχνουν και πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, πολίτης προς πολίτη. Καλώ όλους τους συμπατριώτες μας να ενωθούν χωρίς καμιά διάκριση γιατί πάνω απ’ όλα μας ενώνουν οι κοινές αξίες, η ιστορία και το ίδιο πεπρωμένο» πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν τονίζοντας πως δεν χρειάζονται περισσότερα λόγια, αλλά πράξεις. «Μπορείτε να υπολογίζετε στην αποφασιστικότητά μου και εκείνη της κυβέρνησής μου».

18χρονος αποκεφάλισε τον καθηγητή στο προάστιο του Παρισιού

Τρεις εβδομάδες από την τρομοκρατική επίθεση έξω από τα παλιά γραφεία του «Charlie Hebdo» στη Γαλλία, ένας άνδρας επιτέθηκε σε καθηγητή Λυκείου και τον αποκεφάλισε στη μέση του δρόμου, στο προάστιο του Παρισιού Ιβελίν Βαλ Ντ’ Ουάζ.

Ο άτυχος άνδρας, ονόματι Σαμουέλ Π., ένας 47χρονος ιστορικός σε Λύκειο στο Κονφλάνς-Σεντ-Ονορίν, βρέθηκε νεκρός, αποκεφαλισμένος, στις 5:00 το απόγευμα.

Δυνάμεις της αστυνομίας σε προάστιο του Παρισιού μετά την επίθεση που κατέληξε στον αποκεφαλισμό του καθηγητή
Φωτογραφία: AP Photo/Michel Euler

«Η μη ανοχή έρχεται να περάσει ένα ακόμη όριο και δεν μοιάζει να υποχωρεί μπροστά σε τίποτα προκειμένου να επιβάλει τον τρόπο της στη χώρα μας. Μόνον η αποφασιστικότητα της πολιτικής εξουσίας και η αλληλεγγύη όλων θα οδηγήσουν στην αποτυχία αυτήν τη φασιστική ιδεολογία», σχολίαζε λίγο νωρίτερα η ομάδα του «Charlie Hebdo», περιοδικού που πλήρωσε με αίμα τη δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ πριν από πεντέμισι χρόνια.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr