Λ. Οικονόμου: Κατηγορίες και για κατασκοπεία στα μέλη ΜΚΟ που συνελήφθησαν στη Λέσβο | ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα διάσταση στη σύλληψη 33 μελών ΜΚΟ στη Λέσβο δίνει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», o κ. Οικονόμου χαρακτήρισε ιδιαίτερης σημασίας και από πλευράς εθνικής ασφάλειας την υπόθεση, τονίζοντας ότι μεταξύ των κατηγοριών που αντιμετωπίζουν οι συλληφθέντες είναι και η κατασκοπεία. Παράλληλα, σημείωσε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Λευτέρης Οικονόμου τόνισε, επίσης, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες από την Αρχή Διαφάνειας και την Oικονομική Aστυνομία για τα οικονομικά των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στα νησιά.

Οικονόμου: Τα ελληνικά σύνορα θωρακίζονται

Αναφορικά με την κατηγορία για κατασκοπεία, ο Λευτέρης Οικονόμου εξήγησε ότι από τον εθνικό σχεδιασμό έρευνας και διάσωσης, δεν προβλέπεται εμπλοκή ΜΚΟ. «Μεταξύ των άλλων κατηγοριών που θα απευθυνθούν και απευθύνονται στα άτομα τα οποία εμπλέκονται είναι και η κατασκοπία διότι και από τον εθνικό σχεδιασμό στην έρευνα και διάσωση δεν προβλέπεται η εμπλοκή ΜΚΟ ή άλλων τέτοιων οργανώσεων. Κατά συνέπεια και οτιδήποτε άλλο και να θέλουν να προφασιστούν δεν είχαν κανένα νόμιμο δικαίωμα να ασχολούνται με τέτοιου είδους δραστηριότητες και πολύ περισσότερο με μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο και ένταση των σχέσεων Ελλάδος –Τουρκίας και με ανεπτυγμένο το στόλο του πολεμικού μας Ναυτικού και του Λιμενικού και όντας σε μια 24ώρη επιχειρησιακή δραστηριοποίηση να μεταδίδουν τέτοιες πληροφορίες. Αυτά είναι πλήρως τεκμηριωμένα, έχουμε τηρήσει όλες τις προβλεπόμενες δικονομικές διαδικασίες και σε κάθε περίπτωση θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι θα πρέπει να καταλάβουν όλοι, οι συντονιστές ΜΚΟ αλλά και δίκτυα ξένων υπηρεσιών, ότι τα ελληνικά σύνορα θωρακίζονται και σε εγχειρήματα κατασκοπίας και επιβουλών της εθνικής μας ασφάλειας μέσω της εργαλειοποίησης μεταναστών», σημείωσε ο Λευτέρης Οικονόμου.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr