Κορωνοϊός: Στα όρια τα νοσοκομεία της Αττικής – Μεταφορά ασθενών στη Χαλκίδα

Στα όρια τους έχουν οδηγηθεί να νοσοκομεία της Αττικής με την πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ να ξεπερνάει το 90%, ενώ στη μάχη μπαίνει πλέον και το νοσοκομείο της Χαλκίδας. 

 

Συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Σωτηρία, το βράδυ της Κυριακής μόνο μία από τις συνολικά 84 κλίνες ΜΕΘ ήταν διαθέσιμη. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στις απλές κλίνες, καθώς τα διαθέσιμα κρεβάτια ήταν μόλις πέντε. Σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν σχεδόν 300 εισαγωγές μόνο ασθενών με κορωνοϊό στην Αττική, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας το πρωί δόθηκαν νέες εντολές για τη διαχείριση της κρίσης. Πλέον και το νοσοκομείο Χαλκίδας, το οποίο θα δέχεται ασθενείς κορωνοϊού από την Αθήνα. Γι’ αυτό το σκοπό ανοίγουν ακόμα 30 απλές κλίνες covid φτάνοντας στις 90. Την ίδια ώρα αποφασίστηκε να δίνονται περισσότερα εξιτήρια στα νοσοκομεία τα Σαββατοκύριακα ώστε να αδειάζουν κρεβάτια.

Σήμερα μπαίνουν στο σύστημα και 10 MΕΘ COVID στο Τζάνειο, και τις επόμενες ημέρες επιπλέον κλίνες εντατικής κορωνοϊού στο ΚΑΤ. Το ΝΙΜΤΣ είναι ήδη πλήρες με 120 μη covid ασθενείς από τα δημόσια νοσοκομεία. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει οι διακομιδές προς τις ιδιωτικές κλινικές μη covid ασθενών και από το Σισμανόλειο, ώστε μέχρι την Τετάρτη να ξεκινήσει πλήρως τη λειτουργία του ως νοσοκομείο κορωνοϊού. Οι ιδιωτικές κλινικές νοσηλεύουν ήδη 120 μη covid ασθενείς σε ΜΕΘ, ενώ έχουν διαθέσει και 300 απλές κλίνες για άλλα περιστατικά.
 

Τέσσερις ιδιώτες γιατροί από τους συνολικά 14 που δήλωσαν πρόθεση να βοηθήσουν, έχουν αναλάβει εθελοντικά εργασία στο νοσοκομείο Παμμακάριστος. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ιδιωτικές κλινικές έχουν συμφωνήσει να διαθέσουν ακόμα περισσότερες απλές κλίνες και ΜΕΘ για τη νοσηλεία μη covid ασθενών, ενώ δεν αποκλείεται μεγάλα θεραπευτήρια να προχωρήσουν σε συνεφημερίες με το δημόσιο.
 

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου: www.lifo.gr