Κορονοϊός: Μόλις 27 κλίνες ΜΕΘ κενές στην Αττική – Υγεία

Το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο σημειώνεται στην Αττική με την πίεση στα νοσοκομεία να αυξάνεται. Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας το προηγούμενο διήμερο σημειώθηκε ρεκόρ εισαγωγών με 168 χθες Τρίτη και 186 τη Δευτέρα. Την ίδια στιγμή η κάλυψη στις κλίνες ΜΕΘ της Περιφέρειας ανέρχεται πλέον στο 90% καθώς είναι κατειλημμένες οι 235 από τις 262 που υπάρχουν συνολικά.

Τόνισε πως «όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, και τώρα είναι η ώρα. Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό. Η επιχείρηση “Ελευθερία” είναι παράδειγμα προς μίμηση» κατέληξε ο υπουργός.

Από την πλευρά της η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας και επικεφαλής της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό νέων κλινών ΜΕΘ στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., Αναστασία Κοτανίδου, σημείωσε: “Το ΕΣΥ κατάφερε να στηρίξει όλους τους ασθενείς παρά τις τεράστιες πιέσεις που είχε το σύστημα από την αρχή της πανδημίας. Σημείωσε ότι η Αθήνα περνάει την μεγαλύτερη πίεση αυτή τι στιγμή, αλλά διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κάποιος που να μείνει εκτός συστήματος υγείας”.

Σημείωσε ακόμη ότι “ Βασικό μέλημα όλων των μελών της επιτροπής, είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες. Δυστυχώς, πολλές φορές τα νούμερα που έχουμε μπροστά μας και τα κρούσματα που συνεχώς αυξάνονται δεν μας δίνουν αυτή τη δυνατότητα. Αυτή την εβδομάδα είμαστε σχεδόν συνεχώς σε τηλεδιασκέψεις με στόχο μέχρι την Παρασκευή να δούμε αν υπάρχει κάποια δυνατότητα, έστω μια χαραμάδα, κάτι να πούμε ότι θα δώσουμε επιπλέον. Παρά την ελπίδα μας όμως τα νούμερα φαίνονται πάρα πολύ άσχημα. Ακόμα δεν έχουμε πάρει κάποια απόφαση, καμία συζήτηση δεν έχει γίνει. Αυτό θα γίνει την Παρασκευή”.


Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΠηγή άρθρου: www.news247.gr