Κορονοϊός: Κρίσιμη εβδομάδα! Ανησυχία για την Αθήνα και τις ΜΕΘ – Υγειονομικές βόμβες τα γηροκομεία – Ειδησεις

Κορονοϊός: Οι νέες εστίες υπερμετάδοσης του ιού και ο εντοπισμός θετικών κρουσμάτων σε προσωπικό γηροκομείων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας δημιουργούν προβληματισμό και θέτουν σε εγρήγορση τις Αρχές.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς είναι οι ασυμπτωματικοί φορείς του κορονοϊού καθώς ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν δραματικά την δυναμική της πανδημίας. Η μη εκδήλωση συμπτωμάτων έχει ως αποτέλεσμα οι φορείς αυτοί να μην παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα και κυρίως να μην απομονώνονται με αποτέλεσμα τα διασπείρουν τον ιό.

Τα κρούσματα της Κυριακής ανήλθαν σε 229, με την Αττική να καταγράφει μετά από καιρό διψήφιο αριθμό συγκεκριμένα 97 μολύνσεις.

Παράλληλα, μεγάλος είναι ο φόβος των Αρχών για τα γηροκομεία που μετατρέπονται το ένα μετά το άλλο σε υγειονομικές «βόμβες».

Την ίδια στιγμή, ανησυχία, πυροδοτήθηκε και από τις διάσπαρτες εστίες, όπως από την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα όπου διαγνώστηκαν 20 άνθρωποι θετικοί στον κορονοϊό. Η κατάσταση στα γηροκομεία θέτει σε επαγρύπνηση τις αρμόδιες Αρχές καθώς αποτελούν σημαντικές εστίες μετάδοσης της νόσου.

Τη Δευτέρα, κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, προκειμένου να αποφασίσουν αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα.

«Καμπανάκι» για τους ασυμπτωματικούς

Κυβέρνηση και ειδικοί θεωρούν μεγάλη απειλή για τη διασπορά του κορονοϊού, τους ασυμπτωματικούς ασθενείς. Ενδεικτικό είναι ότι ένας και μόνο ασυμπτωματικός μπορεί να μεταδώσει τον ιό έως και σε 80 άτομα σε συνθήκες συνωστισμού. Υπολογίζεται ότι το 50-80% των κρουσμάτων είναι ασυμπτωματικοί φορείς, σύμφωνα με το Mega.

Ασυμπτωματικοί ήταν άλλωστε και στην συντριπτική τους πλειοψηφία και όσοι εντοπίστηκαν θετικοί κατά τα διεξαγωγή των rapid tests από τον ΕΟΔΥ στο κέντρο της Αθήνας.

Η μη εκδήλωση συμπτωμάτων έχει ως αποτέλεσμα οι φορείς αυτοί να μην παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα και κυρίως να μην απομονώνονται με αποτέλεσμα τα διασπείρουν τον ιό.

Συναγερμός στο Δρομοκαΐτειο: Δύο κρούσματα κορονοϊού

Συναγερμός σήμανε στο Δρομοκαΐτειο, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr το πρώτο περιστατικό πήγε στα εξωτερικά ιατρεία του Δρομοκαΐτειου όπου υποβλήθηκε σε Rapid test. Υπενθυμίζεται ότι έξω από το Δρομοκαΐτειο έχει στηθεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ το οποίο πραγματοποιεί τεστ σε όποιον εισέρχεται στο ψυχιατρικό νοσοκομείο.

Αφού διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κρούσμα κορονοϊού μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Όσον αφορά το δεύτερο περιστατικό πρόκειται για γυναίκα τρόφιμο σε εξωτερική δομή του Δρομοκαΐτειου και συγκεκριμένα σε ξενώνα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σατωβριάνδου.

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι με απόφαση της υφυπουργού Υγείας κυρίας Ζωής Ράπτη έχει απαγορευτεί το επισκεπτήριο σε όλες τις δομές φιλοξενίας των ψυχιατρικών νοσοκομείων. Επομένως, πιθανολογείται ότι η γυναίκα κόλλησε τον ιό από εργαζόμενο στην ψυχιατρική δομή.

Το πρωί της Δευτέρας (05/10) κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα μεταβεί στο ξενώνα στην οδό Σατωβριάνδου προκειμένου να πραγματοποιήσει τεστ σε τρόφιμους και εργαζόμενους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Γάμος στην Κόρινθο έγινε εστία μετάδοσης – Πέντε κρούσματα

Πηγή άρθρου: www.newsbomb.gr