Κοντοζαμάνης: Υπερβολική η παραίτηση του διευθυντή του «Αγία Όλγα»

Υπερβολική ήταν η παραίτηση του διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αγία Ολγα», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη. Ο κ. Κοντοζαμάνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό ερωτήθηκε για το συγκεκριμένο ζήτημα και απάντησε πως «η κίνηση του γιατρού ήταν υπερβολική και αβάσιμοι οι ισχυρισμοί του».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας το νοσοκομείο «Αγία Όλγα» «σε όλη την Αθήνα ήταν το μόνο νοσοκομείο για περιστατικά παθολογικά και Covid», και έκανε λόγο για «πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών». «Πράγματι το Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» «είχε μία εργώδη εφημερία χθες και το Νοσοκομείο ανταπεξήλθε επιτυχώς», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια επεσήμανε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε «το νοσοκομείο να εφημερεύει με ασφάλεια και να αντιμετωπίζει τόσο τα covid όσο και τα μη covid περιστατικά και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε νοσηλεία περιστατικών με κορωνοϊό μαζί με περιστατικά μη κορωνοϊού».

Σημείωσε ότι «η αρμόδια υπεύθυνη της επιτροπής νοσοκομειακών λοιμώξεων έδωσε τις απαραίτητες κατευθύνσεις και όλα έγιναν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που προβλέπονται έτσι ώστε να είναι μία ασφαλής εφημερία και να αντιμετωπιστούν επιτυχώς τα περιστατικά».

Τι προηγήθηκε

Ο διευθυντής του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» Ιωάννης Ιωαννίδης παραιτήθηκε από τη θέση του μέσω μίας επιστολής στην οποία κάνει λόγο για «πλήρη αποτυχία και άγνοια των πραγματικών συνθηκών».

Μάλιστα στην επιστολή του είχε περιγράψει γιατρούς του τμήματός του «στα όρια παραφροσύνης», ενώ υποστηρίζει πως ο έκτος όροφος είναι γεμάτος με θετικά περιστατικά (και εκτός της κλινικής COVID) και σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά.

Την ίδια ώρα ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Πρίφτης απάντησε στην επιστολη του κ. Ιωαννίδη λέγοντας πως  η εφημερία της Τετάρτης από τις 8:00 έως τις 14:00 ήταν αρκετά εργώδης δεδομένου ότι ήταν το μοναδικό νοσοκομείο για Παθολογικά και COVID-19 περιστατικά. Παράλληλα υποστηρίζει ότι η εν λόγω εφημερία έκλεισε επιτυχώς και ουδόλως διεταράχθη η συνολική ισορροπία του νοσοκομείου και ως εκ τούτου κάθε τι που αναφέρεται σχετικά από τον κ. Ιωαννίδη, είναι αβάσιμο και υπερβολικό.

Ακόμη απαντώντας στα περί νοσηλείας θετικών περιστατικών σε χώρο αρνητικών περιστατικών τονίζει πως ο κ. Ιωαννίδης μάλλον δεν πρόσεξε πως η Πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων έκανε παρουσία μαρτύρων σύσταση της μεταφοράς όλων των μη θετικών ασθενών στον δημιουργηθέντα χώρο της Β’ Παθολογικής Κλινικής, πράγμα που έγινε άμεσα και σημειώνει πως αν έγινε κάτι άλλο είναι δική του ευθύνη και μόνο.

Τέλος κάνει γνωστό πως η Δ/νση του Παθολογικού Τομέα ανετέθη προσωρινά στον Αναπληρωτή της θέσης κ. Σωτήρη Πατσιλινάκο, Συντονιστή Δ/ντή της Καρδιολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, έως ότου προκηρυχθεί και πληρωθεί η θέση αυτή.


Ειδήσεις σήμερα

Συνάντηση Μπορέλ με Αναστασιάδη – Χριστοδουλίδη: «Αναγκαία η επανέναρξη των συνομιλιών»

Στα άκρα η σύγκρουση για τον Κουφοντίνα: Συζητείται σήμερα το αίτημα για μεταγωγή του

Χρυσοχοΐδης από την Κέρκυρα: Εμβολιαστείτε όλοι με τη σειρά σας και να προσέχετε

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου: www.protothema.gr