Καταγγελία – «βόμβα» από Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ: «Ο Θεοδωρικάκος παρενέβη για να μην συλληφθεί ο γιος του για κατοχή ναρκωτικών»

Καταγγελία – «βόμβα» από Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ: «Ο Θεοδωρικάκος παρενέβη για να μην συλληφθεί ο γιος του για κατοχή ναρκωτικών»

Σαν βόμβα έσκασε μια καταγγελία  σε βάρος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, που έκανε ανώτατος αξιωματικός της αστυνομίας ,ο οποίος σύμφωνα με το Μega καταγγέλλει ότι ο Υπουργός παρενέβη, ώστε να μην συλληφθεί ο γιός του και άλλοι 3 νεαροί για κατοχή ναρκωτικών.

«Αφήστε τους να φύγουν»

Στις 25 Ιανουαρίου ο Ταξίαρχος της Άμεσης Δράσης παρουσιάστηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Εκεί κατέθεσε ότι τον Νοέμβριο του 2021 άνδρες της Ομάδας Δίας δεν συνέλαβαν τον γιο του Τάκη Θεοδωρικάκου και τους φίλους , για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Όπως καταγγέλλει, του ζητήθηκε από τον τότε αρχηγό της αστυνομίας, και σημερινό Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Καραμαλάκη, να καταστρέψει την ποσότητα ναρκωτικών και άπαντες να αφεθούν ελεύθεροι.

Κατάθεση στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ρώτησα στη συνέχεια ”τι ακριβώς επιθυμείτε αρχηγέ;” και μου απάντησε ”να καταστραφούν άμεσα οι ποσότητες ναρκωτικών και να μην προσαχθεί κανένας”. Μου απάντησε, με τρόπο επιτακτικό λέγοντάς μου ”Κόψε το λαιμό σου και φώναξε τα παιδιά που εμπλέκονται στον έλεγχο και λύσε το θέμα τώρα, γιατί δεν μπορεί να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος μέλους της οικογένειας του υπουργού”».

«Δέχομαι απειλές»

Στην κατάθεσή του ο ανώτατος αξιωματικός αναφέρει πως ο λόγος που πλέον αποφάσισε να μιλήσει είναι οι απειλές που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

«Οι συνθήκες κατά τα αναφερόμενα που έδωσα εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι παραπάνω είναι προϊόν όχι μόνο εντολής του αρχηγού αλλά προφανώς απαίτησης του Τάκη Θεοδωρικάκου και η καθημερινή ανασφάλεια που βιώνω τόσο για μένα όσο και την οικογένεια μου με αναγκάζουν να απευθυνθώ στην Υπηρεσία σας», αναφέρει ο Ταξίαρχος ΕΛ.ΑΣ.

«Η σκευωρία αυτή δεν με αγγίζει»

Με ανάρτησή του ο Τάκης Θεοδωρικάκος κάνει λόγο για σκευωρία.

«Ο συγκεκριμένος αποστρατευθείς επιτίθεται στο πρόσωπό μου με ψέματα και αισχρές συκοφαντίες, ενθυμούμενος ξαφνικά περιστατικό που συνέβη πριν από δύο ολόκληρα χρόνια! Φτάνει δε στο σημείο της μέγιστης αθλιότητας και ατιμίας τόσο ο ίδιος, όσο και το ρυπαρό μέσο που το αναπαράγει, να επιτίθεται με τον πλέον ανήθικο τρόπο στο γιο μου.

»Προφανώς, αυτή η σκευωρία δε με αγγίζει. Είναι ξεκάθαρο ότι ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεν έχω την παραμικρή σχέση με το περιστατικό».

Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι έγινε έλεγχος στον γιο του και την παρέα του όμως ποτέ δεν εντοπίστηκαν ναρκωτικά.

«Καθώς όλη αυτή η απόπειρα λάσπης διαρρέονταν συστηματικά και περιήλθε σε γνώση μου, από τις 26 Ιανουαρίου έχω δώσει γραπτή εντολή στην Ελληνική Αστυνομία να διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το περιστατικό. Το οποίο, σημειωτέον, αφορούσε έναν απλό -και μόνο- αστυνομικό έλεγχο σε 4 νέα παιδιά, ανάμεσα στους οποίους και στον γιο μου, στις 22 Νοεμβρίου 2021, χωρίς να βρεθεί τίποτε μεμπτό!», υπογράμμισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Για συκοφαντίες κατηγορεί τον ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. ο Μιχάλης Καραμαλάκης.

«Πρόκειται για καταφανώς αναληθή, αβάσιμα και συκοφαντικά κατασκευάσματα. Για τα οποία και προσφεύγω άμεσα στη Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστικά όργανα».

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. συνοδευόταν από τον δικηγόρο του.

Πηγή άρθρου: pelop.gr