“Καμπανάκι” Παπαευαγγέλου για τις ιώσεις: Γιατί το φετινό φθινόπωρο είναι…

Ένα διαφορετικό φθινόπωρο θα είναι το φετινό, σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως είπε στην επίσημη ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας, φέτος ο κορονοϊός θα συνυπάρχει μαζί με άλλες ιώσεις, αλλά και τη γρίπη, κάτι που δεν συνέβαινε πέρυσι. Τα περιοριστικά μέτρα και το lockdown που είχε επιβληθεί, είχαν μειώσει δραστικά τις κοινωνικές συναναστροφές, κάτι που σημαίνει ότι οι διάφορες ιώσεις εξαλείφθηκαν ουσιαστικά.

Φέτος, ούτε περιοριστικά μέτρα υπάρχουν ούτε εκτεταμένη χρήση μάσκας γίνεται, συνεπώς τόσο ο κορονοϊός όσο και η γρίπη θα είναι σε έξαρση.

Διαβάστε Επίσης

“Καθώς ο καιρός κρύωσε και κλειστήκαμε μέσα στα σπίτια μας, ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού έχει σημαντικά αυξηθεί. Όλοι, νομίζω, θα παρατηρήσατε ότι φέτος το φθινόπωρο είναι λίγο διαφορετικό από το περσινό, καθώς όλο και κάποιος από το περιβάλλον μας εμφανίζει μια ίωση”, ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου.

“Αυτό συμβαίνει γιατί η συμπεριφορά μας άλλαξε και προμηνύει ότι φέτος το χειμώνα η νοσηρότητα γενικά θα είναι πιο αυξημένη. Προτρέπουμε, λοιπόν, όλους τους συνανθρώπους μας που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου ή είναι μεγαλύτερης ηλικίας να μην αμελήσουν να εμβολιαστούν έναντι της γρίπης”, συμπλήρωσε η καθηγήτρια.

“Απαρέγκλιτα μάσκες στις παρελάσεις”

παρέλαση

“Δύσκολα μετακινούνται από τις αποφάσεις τους οι ηλικιωμένοι, ώστε να πάνε να εμβολιαστούν. Πρέπει να επιλέξουμε πια πώς θα προστατεύσουμε την οικογένεια και τον εαυτό μας βάσει των επιστημονικών δεδομένων. Παρά το άνοιγμα της κοινωνίας, οι εμβολιασμέμνοι πρέπει να ξέρουν πως κι αυτοί μπορεί να κολλήσουν αν δεν προσέχουν. Πρέπει όλοι να επιλέγουμε τις δραστηριότητές μας με βάση την ηλικία μας”, είπε ακόμη η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Για τις παρελάσεις, η ίδια επεσήμανε πως “όπου κι αν γίνουν, θα πρέπει όλοι απαρέγκλιτα να φοράμε τη μάσκα μας”.

Διαβάστε Επίσης


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πηγή άρθρου: www.thetoc.gr