«Καμπανάκι» Εξαδάκτυλου: Ένα καθυστερημένο lockdown είναι το χειρότερο σενάριο

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη πιστής εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κοροναϊού έκρουσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Θέλουμε την κοινωνία και την οικονομία ανοιχτές» εξήγησε, ενώ σχετικά με τις μάσκες τόνισε ότι προβλέπεται η χρήση τους όπου υπάρχει συνωστισμός.

«Δεν βλέπω τον λόγο να φοράει κάποιος μάσκα αν περπατάει μόνος του έξω» υπογράμμισε, μιλώντας στο MEGA, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα από τη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο για τη δίκη της Χρυσής Αυγής θα φανούν σε δέκα μέρες περίπου.

Αιχμές για την τήρησή τους

Σε ό,τι αφορά στα μέτρα προστασίας, εξήγησε πως «έχουν παρθεί έγκαιρα και, αν είχαμε καλύτερη τήρηση, θα μπορούσαμε να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα».

Μιλώντας δε για το σενάριο ενός νέου lockdown, ο κ. Εξαδάκτυλος διευκρίνισε πως αυτό εξαρτάται από το πώς θα συμπεριφερθούμε. «Υπάρχει κάτι χειρότερο από το lockdown. Το καθυστερημένο lockdown. Eκεί υπάρχουν διπλά προβλήματα: και τα προβλήματα του lockdown και τα προβλήματα της καθυστέρησης που σημαίνει μεγάλη υγειονομική κρίση».Πηγή άρθρου: www.in.gr