Η συγκλονιστική ιστορία του 25χρονου που νόσησε από κορονοϊό και οι εφιαλτικές ώρες στη ΜΕΘ| ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Εγώ πραγματικά δεν είχα κανένα νόσημα, γενικά είμαι πολύ αθλητικός, δεν αρρωσταίνω σχεδόν ποτέ, δεν κάνω χρήση φαρμάκων, γενικά η ζωή μου είναι πολύ υγιεινή και αθλητική. Κανείς δεν το περίμενε ότι θα καταλήξω κάπως έτσι». Για τέσσερις ημέρες, ο 25χρονος είχε 40 πυρετό που δεν έπεφτε, ενώ το τρίτο τεστ για τον κορονοϊό ήταν θετικό. Μόνη λύση, να στηθεί «γέφυρα ζωής» από την Τήνο στην Αθήνα.

«Αποφασίστηκε και ήρθε ελικόπτερο και με πήρε μέσα σε κάψουλα γιατί είχα τον ιό εν τέλει. Με βάλανε σε κώμα στη Σύρο από εκεί και πέρα δεν καταλάβαινα τίποτα, διασωληνώθηκα, με φέρανε στην Αθήνα στο Ασκληπιείο της Βούλας και μπήκα στη ΜΕΘ μέσα σε καταστολή. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της εντατικής», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο οργανισμός του νεαρού αντέδρασε και τότε ήρθε η σοκαριστική εμπειρία της εντατικής. «Έπαθα ένα σοκ γιατί δεν ήξερα που βρίσκομαι και τι κάνω, οι γιατροί ήρθαν κατευθείαν μου λένε είσαι καλά, τι κάνεις;»…Ο Πέτρος θυμάται να τον ρωτούν αν καταλαβαίνει τι γίνεται και πού βρίσκεται.

Όπως αναφέρει, καταλάβαινε τι του συμβαίνει κι η εμπειρία στην εντατική ήταν δύσκολη. «Είσαι μόνος σου, δεν έχεις επικοινωνία με τους δικούς σου. Δεν ήξερα εάν γνωρίζουν για εμένα, εν τέλει μου είπαν οι γιατροί ότι τους ενημερώνουν καθημερινά. Δεν έχεις κινητό, δεν έχεις επικοινωνία με κανέναν άνθρωπό σου. Το μόνο που γίνεται είναι να μαθαίνουν οι δικοί σου μέσω των γιατρών την κατάστασή σου».

Πλέον, ο Πέτρος νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο, όμως ο οργανισμός του είναι αρκετά ταλαιπωρημένος, καθώς ε δυσκολία στέκεται όρθιος, ενώ δυσκολεύεται ακόμη και να μιλήσει. «Το μήνυμα που θέλω να δώσω στους νέους της ηλικίας μου, καταλαβαίνω, παρακολουθώ το τι γίνεται στην ηλικία μου μέσω των social media, είναι ότι δεν προσέχουν όσο θα έπρεπε να προσέχουν , θέλει ιδιαίτερη προσοχή, εύχομαι σε κανέναν να μην περάσει την εμπειρία που πέρασα εγώ».

«Είναι κάτι πολύ δύσκολο, είναι κάτι χρονοβόρο. Καταλαβαίνετε ότι ακόμα και τώρα αναρρώνω και ακόμα και όταν βγω σε λίγες ημέρες από εδώ, θα συνεχίσω να πρέπει να είμαι πολύ προσεκτικός, να κάνω φυσικοθεραπείες.
Το σώμα μου έχει πάθει ζημιά. Πρέπει δηλαδή για να επανέλθω να δουλέψω πάρα πολύ σκληρά. Έχουν ατονήσει πάρα πολύ οι μύες. Κουράζομαι να πάω από εδώ μέχρι το μπάνιο να σας το πω έτσι απλά» εξηγεί, περιγράφοντας πως πλέον περπατά και το σώμα του είναι τόσο καταβεβλημένο που δεν μπορεί να κρατήσει το σώμα του όρθιο, δεν μπορεί να κάνει βήματα άνετα.

Πηγή άρθρου: www.dikaiologitika.gr