Η Μέρκελ επιβάλλει μερικό lockdown στη Γερμανία: Κλείνουν μπαρ, εστιατόρια | ΚΟΣΜΟΣ

Σε μερικό lockdown προχωρεί η Γερμανία προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά της πανδημίας.

Πληροφορίες της «Bild» αναφέρουν ότι η Ανγκελα Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν σε μερικό lockdown από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με αυτές, μπαρ και εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά, ενώ τίθενται αυστηροί περιορισμοί στις συναντήσεις. Από την ερχόμενη εβδομάδα, λοιπόν, επιτρέπονται οι επαφές ανθρώπων από δύο και μόνο νοικοκυριά.

Νωρίτερα, η DW μετέδιδε ότι στο σχέδιο της συμφωνίας μεταξύ καγκελαρίου και 16 πρωθυπουργών, το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa), αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι κλείνουν εστιατόρια, μπαρ, θέατρα, ξενοδοχεία, γυμναστήρια και δημόσιοι χώροι άθλησης, ενώ στους δημόσιους χώρους θα επιτρέπεται συνάντηση μελών από το πολύ δύο νοικοκυριά. Αντίθετα, ανοιχτά παραμένουν, μέχρι νεωτέρας, καταστήματα, σχολεία, νηπιαγωγεία και κομμωτήρια, τηρώντας τους ισχύοντες υγειονομικούς κανόνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γαλλία: Διάγγελμα Μακρόν το βράδυ -Αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα καραντίνας και απαγόρευση κυκλοφορίας

Φον ντερ Λάιεν: Τα κρούσματα θα αυξηθούν γρήγορα τις επόμενες τρεις εβδομάδες -Ανακοίνωσε νέα μέτρα

Σχετικά με τη γερμανική οικονομία, το σχέδιο αναφέρει ότι στη βιομηχανία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις πρέπει να διασφαλιστεί, όσο είναι εφικτό, η συνέχεια της εργασίας. Οι εργοδότες οφείλουν να προστατεύουν τους εργαζόμενους και να διασφαλίσουν όπου είναι δυνατόν την τηλεργασία. Παράλληλα, η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να παρατείνει το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και να διευρύνει την οικονομική βοήθεια για όσους εργάζονται στον χώρο του πολιτισμού.

Lockdown προ των πυλών και στη Γαλλία

Σε lockdown οδεύει και η Γαλλία, με τον Εμανουέλ Μακρόν να προχωρεί σε διάγγελμα για την ανακοίνωση νέων μέτρων. Σύμφωνα με δύο πηγές της βιομηχανίας, που έχουν λάβει γνώση για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να διατάξει τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, εκτός των πλέον απαραίτητων ταξιδιών, των μετακινήσεων εργασίας, αλλά και των αθλητικών δραστηριοτήτων, σε μία νέα προσπάθεια για τον έλεγχο της εξάπλωσης των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr