Η μελαχρινή πράκτορας και ο «ξαναμμένος» διοικητής

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Γιάννης Ρουμπάτης μετά την μήνυση για σεξουαλική παρενόχληση χρόνων που κατέθεσε γυναίκα πρώην επιχειρησιακό στέλεχος της υπηρεσίας που διετέλεσε σε νευραλγικές θέσεις.

Η Α.Ρ., σαράντα ετών σήμερα, βίωσε όπως αναφέρει στο δικόγραφο της μήνυσης της την ασφυκτική πίεση του τότε διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, να ενδώσει στο φλερτ του που ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2016, στα κεντρικά της υπηρεσίας στην Κατεχάκη.

Από την πλευρά του ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ έχει κάνει λόγο σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του για στοχοποίησή του από εσωτερικούς αντιπάλους στην εν λόγω υπόθεση με την επιχειρησιακή πράκτορα, αρνούμενος τα όσα του προσάπτει.

Κι αυτά δεν είναι λίγα, ξεκινώντας από μια συνάντηση που ζήτησε με την εν λόγω πράκτορα λίγο πριν την Πρωτοχρονιά του 2017 στο γραφείο του, από την οποία ζήτησε να μπει στο δωμάτιο που ξεκουράζεται ο εκάστοτε διοικητής.

«Εκεί ανακάλυψα» αναφέρει στην μήνυσή της «πως μου είχε αγοράσει ένα δώρο. Ανοίγοντάς το, ήρθα σε εξαιρετικά αμήχανη θέση διότι επρόκειτο για ένα σετ ακριβών και μάλλον αποκαλυπτικών εσωρούχων και μία καλτσοδέτα! … Από πλευράς μου, κατακόκκινη και ταραγμένη, του είπα ότι δεν γινόταν να το δεχθώ και τότε εκείνος, κατά την προσφιλή του τακτική, επιχείρησε να αναστρέψει το κλίμα, προτρέποντάς με να τα αξιοποιήσω με τον σύντροφό μου! … Πάντως, κάποιες μέρες αργότερα και ενώ είχα επιστρέψει, με πίεζε φορτικά μέσω αλλεπάλληλων μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων «τουλάχιστον να φορούσα το επάνω μέρος και να του έστελνα μία φωτογραφία για να δει αν μου πηγαίνουν»!!

Δεν την έλαβε ποτέ φυσικά και σύμφωνα με την καταγγέλλουσα την πίεσε μέσω μηνυμάτων να φορέσει έστω το πάνω μέρος και να του στείλει μια φωτογραφία για να διαπιστώσει να της πάνε.
Από την στιγμή που η μελαχρινή πράκτορας δεν ενέδωσε ούτε σε αυτό το φλερτ του σύμφωνα με το δικόγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας στο dikastiko. έγινε ακόμη πιο φορτικό.

Από την Τουρκία μέχρι τον Έβρο

Η Α.Ρ. για όσους την έχουν γνωρίσει ήθελε πάντα να υπηρετήσει στην ΕΥΠ, όχι όμως σε κάποιο γραφείο, αλλά στο επιχειρησιακό πεδίο ως πράκτορας.

Προσλήφθηκε στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών το 2009 και μέχρι το 2015 ανελίχθηκε σε επικεφαλής για όλα τα κλιμάκια της ΕΥΠ στον Έβρο, την πιο ευαίσθητη ίσως περιοχή της χώρας,

Τα κατάφερε πολύ καλά, ειδικά από την στιγμή που σπούδασε την Τουρκική γλώσσα την οποία χειρίζεται άψογα και ξεκίνησε την θητεία της σε ευαίσθητες περιοχές εκτός και εντός συνόρων.
Υπηρέτησε μάλιστα για συγκεκριμένο διάστημα στην Τουρκία, με καλυμμένη ιδιότητα-πιθανότατα ως ακόλουθος ή γραμματέας-και αξιωματούχοι της ΕΥΠ κάνουν λόγο για μια πολύ ικανή πράκτορα.

Τόσο ικανή επιμένουν κάποιοι, ώστε η ελληνική κυβέρνηση ήξερε μια ώρα μετά την λήξη του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας, τι ακριβώς είχε συζητηθεί στην ατζέντα των «γειτόνων».

Η θητεία της περιλαμβάνει μετάθεση στο προξενείο της Κωνσταντινούπολης με διπλωματικό διαβατήριο και την επιτελική θέση στα κλιμάκια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών στον Έβρο, όπου επίσης έκανε εξαιρετική δουλειά, με επιχειρήσεις που συνέβαλαν στην ασφάλεια της χώρας και των συνόρων της με την Τουρκία.

Όσο για τα δικά της προσωπικά «σύνορα» και τα όσα καταγγέλλει στην μήνυση της η Α.Ρ επικαλείται εκτός των γεγονότων και τις μαρτυρίες τριών συναδέλφων της στα όσα καταγγέλλει για τον πρώην διοικητή της ΕΥΠ.

Αυτόν που σύμφωνα με τα δικαστικά έγραφα εξακολούθησε να έχει εμμονή μαζί της ζητώντας της επιμόνως συναντήσεις με υπηρεσιακό αντικείμενο που μόνο τέτοιες δεν ήταν.

«Καθίσταται φανερό, ότι δεχόμουν απειλή βίας, η οποία αφορούσε ευθέως στην βίαιη – τελούσα σε σχέση υπηρεσιακής εξάρτησης – συμμόρφωσή μου σε πράξεις προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειάς μου και μάλιστα πειθαναγκαζόμενη να υποβληθώ σε πράξεις που ανάγονταν στα υπηρεσιακά μου καθήκοντα, ώστε να δύναται ο μηνυόμενος να με πλησιάζει όλο και πιο πολύ. Όπως αναφέρω στη μηνυτήρια αναφορά μου, οι επισκέψεις του μηνυομένου δήθεν για υπηρεσιακούς σκοπούς, πάντοτε όμως στο τέλος, για αναψυχή και εκ του σύνεγγυς επαφή μαζί μου, είχαν πυκνώσει. Η τακτική του ήταν να με πείσει να κάνω κράτηση σε ξενοδοχεία της (σ.σ. γύρω περιοχής) , να προπληρώνω ώστε να παίρνω τα κλειδιά προτού ο ίδιος αφιχθεί, υποτίθεται για λόγους ασφαλείας, αιτιολογία παντελώς ανυπόστατη αφού σε τόσο μικρές επαρχιακές πόλεις ήταν σχεδόν αδύνατον να περάσει ο ίδιος απαρατήρητος».

Παρά τα μηνύματα που της έστελνε και τα όσα της έλεγε σε κάθε συνάντησή τους η Α.Ρ, δεν ενέδωσε στην σεξουαλική του παρενόχληση η οποία συνεχίστηκε για δύο ολόκληρα χρόνια,

Η κατηγορία και το άδειο γραφείο

Αίφνης το 2018, η μέχρι τότε ιδιαίτερα ικανή πράκτορας αποκαθηλώνεται μετά από την αποτυχημένη έκβαση μιας επιχείρησης που σχεδίασε όπως αναφέρεται στην μήνυση ο Γιάννης Ρουμπάτης μαζί με στενή του συνεργάτιδα.

«Με άλλα λόγια, το δίδυμο εμφανιζόταν να μου αποδίδει την πλήρη ευθύνη για μία επιχείρηση που οι ίδιοι είχαν σχεδιάσει και όπως γινόταν παραδεκτό, στο έγγραφο της κλήσης σε απολογία, είχε υλοποιηθεί βάσει προφορικών εντολών τους. Από πλευράς μου, συνειδητοποιώντας ότι είχε ενορχηστρώσει μία πλεκτάνη προκειμένου να με καταρρακώσει, όχι μόνον επαγγελματικά αλλά κυρίως ηθικά και ψυχολογικά και να με διαπομπεύσει δημοσίως, κατέθεσα άμεσα τις έγγραφες εξηγήσεις μου στην πειθαρχική διαδικασία και ταυτόχρονα προέβην σε Αναφορά στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών (απεστάλη με δικαστικό επιμελητή στις 26.6.2018… ).

Η θητεία της μετά από αυτό ήταν η οχτάωρη παρουσία της σε ένα γραφείο στα κεντρικά της ΕΥΠ στην Κατεχάκη, το οποίο δεν είχε τηλεόραση, υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ απαγορευόταν όπως είθισται για όσους υπηρετούν στην συγκεκριμένη υπηρεσία να έχει μαζί το κινητό της τηλέφωνο.

Τον Ιούνιο του 2018 κατηγορήθηκε από την υπηρεσία για παράβαση καθήκοντος και παραβίαση μυστικών της Πολιτείας αλλά και για την τέλεση ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων.

Όπως τονίζει στην μηνυτήρια αανφορά της παρά τις πολύ σοβαρές κατηγορίες σε βάρος της, τελικά της επιβλήθηκε «η «αυστηρή» ποινή της παρακράτησης των 2/3 του μηνιαίου μισθού μου (!) για όλα αυτά τα κακουργηματικού χαρακτήρα εγκλήματα που με είχε κατηγορήσει…».

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες να επικοινωνήσουμε με τον Γιάννη Ρουμπάτη προκειμένου να τοποθετηθεί επί της μήνυσης που έχει δεχθεί και των κατηγοριών που του αποδίδονται σε αυτή από την Α.Ρ. κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Ειδήσεις σήμερα 

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τα μεταλλαγμένα στελέχη – Οι «κόκκινες» περιοχές που βρίσκονται κοντά στο lockdown 

NASA: Δείτε live την προσεδάφιση του Perseverance στον Άρη – Τα 7 λεπτά του τρόμου 

Κακοκαιρία Μήδεια: Mάχη για να πάει το ρεύμα στα τελευταία 4.000 σπίτια 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Πηγή άρθρου: www.protothema.gr