Γρ. Ζαριφόπουλος: Μέσα Ιανουρίου ξεκινά ο εμβολιασμός του γενικού πληθυσμού

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020, 13:26

Στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο εμβολιασμός και πώς έχει προγραμματιστεί, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός, που μίλησε στο MEGA, το σχέδιο του μαζικού εμβολιασμού είναι μια σύνθετη άσκηση που γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα και θα ξεκινήσει στις 27 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Ζαριφόπουλος επισήμανε, όπως έχει γίνει εξαρχής γνωστό, ότι θα προηγηθούν οι υγειονομικοί και οι ηλικιωμένοι και εργαζόμενοι σε γηροκομεία και πρόσθεσε ότι από κει και πέρα θα ξεκινήσει ο προγραμματισμός μέσω των μηνυμάτων για τον εμβολιασμό του υπόλοιπου πληθυσμού στο δεύτερο μισό του Γενάρη.

Αυτό θα γίνει μέσω της άυλης συνταγογράφησης, πρόσθεσε. Συγκεκριμένα, όσοι την έχουν ενεργοποιήσει, θα δεχθούν ένα μήνυμα στο κινητό τους με πληροφορίες για το προκαθορισμένο ραντεβού. Στη συνέχεια, θα πρέπει να αποδεχθούν το ραντεβού ή να τα επαναπρογραμματίσουν είτε σε κάποιο φαρμακείο είτε σε ΚΕΠ είτε στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Για τους υγειονομικούς, υπάρχουν ήδη λίστες στα νοσοκομεία προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός, ενώ για τους υπόλοιπους τα πρώτα μηνύματα θα αποσταλούν το δεύτερο μισό του Γενάρη, επισήμανε ο υφυπουργός.

Τέλος, διευκρίνισε ότι οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν με τα άτομα άνω των 85 ετών, ενώ για αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν στο εμβολιαστικό κέντρο θα υπάρξει ανάλογη πρόβλεψη.

Πηγή άρθρου: www.liberal.gr