Γώγος: Με αυτά τα δεδομένα μέχρι τις 15 του μήνα δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξουμε καταστήματα και λιανεμπόριο | ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκάθαρος ήταν ο Χαράλαμπος Γώγος αναφορικά με το αν μπορούν να αρθούν ή όχι τα μέτρα για τον κορωνοϊό, προειδοποιώντας ότι η ξαφνική άρση του lockdown θα έχει συνέπειες στο σύστημα υγείας.

«Με αυτά τα δεδομένα, μέχρι τις 15 του μηνός δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξουμε καταστήματα και λιανεμπόριο γιατί πρέπει να υπάρχει ένα μαξιλάρι για τους νοσηλευόμενους στο Σύστημα Υγείας», ανέφερε ο καθηγητής Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ενώ πρόσθεσε: «Το να ανοίξουμε ξαφνικά δεν γίνεται, θα είναι πάρα πολύ βαρύ για το Σύστημα Υγείας, δεν το αντέχουμε».

«Το ποτήρι είναι γεμάτο, αν ξεχειλίσει θα θρηνήσουμε θύματα»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Χαράλαμπος Γώγος στη συνέχεια έκανε έναν παραλληλισμό για να αποτυπώσει την εικόνα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Σύστημα Υγείας, αλλά και στη χώρα αναφορικά με τον κορωνοϊό: «Αυτή την στιγμή είναι γεμάτο το ποτήρι, εάν θα το πιέσουμε θα ξεχειλίσει, κι όταν ξεχειλίσει το ποτήρι αυτό θα θρηνήσουμε θύματα», είπε επισημαίνοντας επίσης πως αυτή τη στιγμή ανοίγουν συνεχώς καινούριες μονάδες οι οποίες γεμίζουν. Υπενθυμίζουμε πως σήμερα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ οι διασωληνωμένοι είναι 600 στη χώρα, ενώ τα κρούσματα την τελευταία ημέρα ανέρχονται σε 904 και οι θάνατοι σε 101.

Σύμφωνα με τον καθηγητή και μέλος της επιτροπής των λοιμοξιολόγων, την πολυπλοκότητα του προβλήματος που επικρατεί στη χώρα δείχνει και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νόσων (ECDC), το οποίο επισημαίνει μελλοντικούς κινδύνους τόσο από ένα πρόωρο όσο και από ένα αργοπορημένο άνοιγμα της κοινωνίας.

«Η ζωή του κόσμου έχει αλλάξει, το βλέπουμε όλοι μέχρι και σε κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει», είπε συγκεκριμένα ο Γώγος καταλήγοντας: «Πρακτικά είμαστε μεταξύ δύο συμπληγάδων όπου η μια αφορά την πίεση στο Σύστημα Υγείας και η άλλη την κοινωνία».Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr