Φθιώτιδα: Μαίνεται η φωτιά στο Λογγίτσι – Υπό έλεγχο στη Μακρακώμη

Φωτ. ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Μάχη με τη φωτιά συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην κορυφογραμμή του όρους Όρθρυς, κοντά στο χωριό Λογγίτσι της Στυλίδας στη Φθιώτιδα.

Στο σημείο επιχειρούν 48 πυροσβέστες με οχήματα και εκ περιτροπής συμμετέχουν στην κατάσβεση αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων 2 canadair, 2 PZL και 2 ελικόπτερα.

Επίσης συνδράμουν μηχανήματα και υδροφόρα οχήματα του δήμου Στυλίδας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, έτσι ώστε μέσα στο φως της ημέρας να μπορέσουν να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς.

Διαβάστε επίσης⇒ Φθιώτιδα: Δύο φωτιές με διαφορά λίγων λεπτών

«Είναι μία πολύ δύσκολη πυρκαγιά, σε μία περιοχή που δεν επιτρέπει πλήρη ανάπτυξη στα εναέρια και τα επίγεια μέσα», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας, Θανάσης Καρακάντζας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν και η φωτιά είναι μακριά από σπίτια και χωριά, οι ώρες είναι κρίσιμες. «Υπάρχουν μεγάλες και επικίνδυνες αναζωπυρώσεις, που αν μέσα στο φως της μέρας δεν μπορέσουμε να τις ελέγξουμε, η νύχτα θα είναι εφιαλτική. Υπάρχει κίνδυνος η φωτιά να φύγει σε δασική περιοχή προς την Μαγνησία στα βόρεια και βορειοανατολικά, όπως επίσης και δυτικά, όπου υπάρχουν πολλές εστίες», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά στη Μακρακώμη έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Τελευταίες ειδήσεις

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr