Φόβοι για εκατόμβη νεκρών στο δημοτικό θέατρο της Μαριούπολης – Μόσχα και Κίεβο αλληλοκατηγορούνται για την επίθεση

Φόβοι για εκατόμβη νεκρών από την ισχυρότατη έκρηξη που έπληξε το κτίριο του Δημοτικού Θεάτρου της Μαριούπολης με αποτέλεσμα το κτίριο να κατεδαφιστεί, την ώρα που υπάρχουν πληροφορίες για εκατοντάδες κόσμου να έχει καταφύγει στο υπόγειό του για να προφυλαχθεί απο τους βομβαρδισμούς.

Κιέβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έπληξε το κτίριο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημοτικού Συμβουλίου της Μαριούπολης που αναμεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο «Ukrinform» το κτίριο του θεάτρου χτυπήθηκε από ρωσικό αεροπορικό βομβαρδισμό. Η ανακοίνωση χαρακτηρίζει την επίθεση «κυνική» και λέει ότι χτυπήθηκε το κεντρικό τμήμα του κτιρίου με αποτέλεσμα να καταστραφεί η είσοδος του αντιαεροπορικού καταφυγίου που υπήρχε στο υπόγειο.

Από την άλλη, το πρακτορείο ειδήσεων «Tass», μεταδίδει την ανακοίνωση του υπουργείου άμυνας της Ρωσίας, στην οποία κάνει λόγο για ανατίναξη του κτιρίου από το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ, το οποίο είχε παγιδεύσει το κτίριο με εκρηκτικά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ρωσική πολεμική αεροπορία δεν πραγματοποίησε καμία επιχείρηση στην περιοχή της Μαριούπολης και χαρακτηρίζει την έκρηξη ως αντιρωσική προβοκάτσια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου, οι πληροφορίες για την παγίδευση του κτιρίου από τους νεοναζί του τάγματος Αζόφ, προέρχονται από κατοίκους της Μαριούπολης που διέφυγαν στην Ρωσία. Παράλληλα, ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις του Τάγματος Αζόφ κρατούσαν ομήρους τους αμάχους στο υπόγειο του κτιρίου, έχοντας μετατρέψει τους πάνω ορόφους σε βάση. Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι λόγω της προβοκάτσιας που έστησαν οι νεοναζί του τάγματος Αζόφ με τον παιδιατρικό νοσοκομείο, το κτίριο του θεάτρου «δεν είχε χαρακτηριστεί ποτέ ως στόχος».

Όπως μεταδίδουν τα ουκρανικά μέσα, ύστερα από την επίθεση στο θέατρο, βομβαρδίστηκε και κτίριο όπου υπήρχε πισίνα στη Μαριούπολη, όπου, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, βρίσκονταν κυρίως έγκυες και παιδιά.

(Με πληροφορίες από: «Ukrinform, «Tass»)

Πηγή άρθρου: www.902.gr