Φωτιά στην Πρέβελη στην Κρήτη: Ανησυχία για το φοινικόδασος

Προκειμένου να μην ξεφύγει η πυρκαγιά ενεργοποιήθηκε και το ρώσικο πυροσβεστικό αεροπλάνο Μπέριεφ.

Φωτιά ξέσπασε την Τετάρτη 7 Ιουλίου στην Πρέβελη, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, η οποία απειλεί το φοινικόδασος στην περιοχή. Μάλιστα σύμφωνα με το cretalive.gr,  εκτός από την επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, νωρίτερα πραγματοποιήθηκε  και επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος για την απομάκρυνση των κατασκηνωτών που βρίσκονται στην Πρέβελη.

Οι κατασκηνωτές μετέφέρθηκαν σε άλλη παραλία ώστε να είναι ασφαλείς και να μην κινδυνεύσουν από την πυρκαγιά, η οποία σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής καίει σε χαμηλή βλάστηση.

Η επιχείρηση της Πυροσβεστικής 

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα, άμεσα κινητοποιήθηκαν 38 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 10 οχήματα, ελικόπτερα και το ρώσικο «θηρίο» Μπέριεφ.

Ανησυχία για το φοινικόδασος

Σύμφωνα με το cretalive,  μεγάλη είναι και η ανησυχία για το φοινικόδασος που βρίσκεται στην περιοχή της Πρέβελης. Μάλιστα προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση ενεργοποιήθηκε και το ρώσικο πυροσβεστικό αεροπλάνο Μπέριεφ.

Πηγή άρθρου: www.ethnos.gr