Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τις φλόγες και τις εναλλαγές των ανέμων

Μάχη με τις φλόγες και τις συνεχείς εναλλαγές των ανέμων δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στα Βίλια.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Βασίλης Κόκκαλης, ανέφερε ότι υπάρχουν αναζωπυρώσεις σε δασική έκταση σε σημεία από την πλευρά των οικισμών Καραούλι, Θέα, Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα, Άγιος Σωτήρας και Άγιος Χαράλαμπος.

Χθες το απόγευμα η εναλλαγή των ανέμων έφερε τη φωτιά στα όρια των Βιλίων με αποτέλεσμα να τυλιχτούν στις φλόγες κάποια σπίτια και κτίσματα που βρίσκονταν περιμετρικά. 

Οι δυνάμεις που επιχειρούν

Στην περιοχή των Βιλίων επιχειρούν 427 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων εννέα ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 149 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για τη συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση έχουν κινητοποιηθεί 5 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη (συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200). Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση, στη Λαυρεωτική είναι οριοθετημένη και παραμένουν ισχυρές επίγειες δυνάμεις σε όλη την έκταση της. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

 

Πηγή άρθρου: www.kathimerini.gr