Εύβοια: 650 πολίτες απομακρύνθηκαν από τη Λίμνη – Νέες εκκενώσεις

Η μάχη με τις φλόγες παραμένει δύσκολη στην Εύβοια. Η φωτιά πηγαίνει από χωριό σε χωριό, με τις αρχές να ανησυχούν για τη Δάφνη, τις Κεχριές και τη Μυρτιά, όπου οι φλόγες κάνουν κύκλο και επανέρχονται απειλητικότερες.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (6/8) οι αρχές ανακοίνωσαν την προληπτική εκκένωση των οικισμών Σίμια, Κυπαρίσσι, Βούτα και Μονοκαρυά. Όπως αναφέρει ο δήμαρχος «γίνονται ζώνες πυροπροστασίας γύρω από τα χωριά, με όποια μέσα μπορούν να διατεθούν» και συστήνει στους πολίτες «ψυχραιμία υπομονή και αλληλεγγύη». Ο ίδιος κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα μέσα πυρόσβεσης που είναι λιγοστά, λέγοντας πως «η επίθεση που δεχόμαστε είναι ασύμμετρη και τα μέσα πυρόσβεσης που διατίθενται είναι λίγα, περισσεύει όμως ο εθελοντισμός και η ανθρώπινη ψυχή».

Εύβοια: 650 πολίτες απομακρύνθηκαν από τη Λίμνη

Επιπλέον, στη Λίμνη Ευβοίας ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης εκατοντάδων ατόμων σε ασφαλή προορισμό. Σύμφωνα με το Λιμενικό, 650 άτομα, κάτοικοι και τουρίστες της περιοχής, επιβιβάστηκαν τόσο από το λιμάνι της Λίμνης όσο και από την παραλία Κοχύλι στο φέρι μποτ «Αλκυών». Όλοι τους μεταφέρθηκαν ασφαλείς στο λιμάνι της Αιδηψού, όπως αναφέρει το Λιμενικό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates – Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ Πηγή άρθρου: www.athensvoice.gr