Επίθεση στην ΑΣΟΕΕ: Σε ποιες καταλήψεις αναζητούν τους δράστες -Ερευνες για DNA στα ρούχα του πρύτανη | ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρμόδιων αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της ανατριχιαστικής επίθεσης στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) Δημήτρη Μπουραντώνη κατά την οποία αφού εισέβαλαν στο γραφείο το προξενώντας καταστροφές, δεν δίστασαν να τον ακινητοποιήσουν και να του κρεμάσουν ταμπέλα στον λαιμό που έγραφε «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Την υπόθεση ανέλαβαν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, ενώ σήμερα αναμένεται να λάβουν κατάθεση από τον πρύτανη και ίσως έναν ακόμα καθηγητή που συζητούσε μαζί του λίγο πριν την επίθεση. Παράλληλα, ο κ Μπουραντώνης αναμένεται να δώσει σήμερα τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάρκεια της ανατριχιαστικής επίθεσης προκειμένου να οδηγηθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για αναζήτηση γενετικού υλικού των δραστών. Σε αναζήτηση γενετικού υλικού αλλά και αποτυπωμάτων αναμένεται να προχωρήσει και συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών στους χώρους του γραφείου, ενώ οι αρχές θα αναζητήσουν υλικό από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή. Στόχος του είναι να εντοπίσουν σε αυτό άτομα με παρόμοια ενδυματολογικά χαρακτηριστικά με εκείνα των δραστών της επίθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρυτάνεις Πανεπιστημίων σήμερα -Μέτρα μετά την επίθεση στον πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

Σύμφωνα με τις πρώτες αστυνομικές ενδείξεις, στη σοκαριστική επίθεση προχώρησαν περισσότεροι από 10 αντιεξουσιαστές. Μάλιστα σύμφωναν με πληροφορίες αναζητούν τους δράστες ανάμεσα στις καταλήψεις Βανκούβερ, Ματρόζου, GARE και Λέλας Καραγιάννη, και ίσως 4-5 φοιτητές.

Όπως προκύπτει από στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, την επίθεση εξαπέλυσαν περίπου 15 άτομα με ορμητήριο το αντιεξουσιαστικό «Στέκι της ΑΣΟΕΕ» στο υπόγειο του πανεπιστημίου, χώρος που στο παρελθόν είχε εκκενωθεί από την αστυνομία. Στο γραφείο εισέβαλαν 5 με 6 άτομα και δύο από αυτά ακινητοποίησαν τον πρύτανη και οι υπόλοιποι του φόρεσαν την ταμπέλα στο λαιμό.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν πάντως πως πρόκειται για την ίδια ομάδα ατόμων που στις 9 Οκτωβρίου εισέβαλε στο γραφείο του πρύτανη του Πολυτεχνείου στην Πολυτεχνειούπολη και είχαν προκαλέσει ζημιές πετώντας μπογιές και αναποδογυρίζοντας. Σε παρόμοια επίθεση είχαν προχωρήσει και στο γραφείο του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου εκείνος ωστόσο απουσίαζε.

Υπενθυμίζεται ότι οι άγνωστοι δράστες της επίθεσης στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών επικηρύχθηκαν προς 100.000 ευρώ.Πηγή άρθρου: www.iefimerida.gr