Επίσημο: Ελεύθερες μετακινήσεις προς τα νησιά για εμβολιασμένους – Πώς θα ταξιδεύουν οι υπόλοιποι

Από Δευτέρα 5 Ιουλίου οι μετακινήσεις στα νησιά θα επιτρέπονται μόνο με ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ή μοριακό τεστ ή rapid test.

 

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι μετακινήσεις προς τα νησιά, θα γίνονται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, αρνητικό pcr 72 ωρών ή αρνητικό rapid test 48 ωρών, ενώ για τους ανήλικους έως 12 ετών, οι μετακινήσεις είναι ελεύθερες.

 

Για τους 12-17 ετών θα απαιτείται οποιοδήποτε τεστ μεταξύ άλλων και το self test. Στην επιστροφή από τα νησιά συνίσταται η διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.

 

Από το μέτρο εξαιρείται η Εύβοια , η Λευκάδα και η Σαλαμίνα και όσοι μετακινούνται μεταξύ νησιών για λόγους εργασίας. Επίσης, εξαιρούνται όσοι μετακινούνται μεταξύ νήσων που βρίσκονται σε πολύ κοντινές αποστάσεις ή σε πορθμεία που συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με νήσους κοντινής απόστασης, με διενέργεια εβδομαδιαίου αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) αν πρόκειται για εργαζόμενους όπως ήδη ισχύει και με διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) πριν την μετακίνηση για τους υπολοίπους.

 

Για τις χερσαίες μετακινήσεις, η κατάσταση θα επαναξιολογηθεί σύντομα, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.grΠηγή άρθρου: www.lifo.gr