Επικοινωνία Τσιόδρα – Αρμπέρ: Κλινική μελέτη για το ισραηλινό φάρμακο στην Ελλάδα

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021, 14:43

Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με τον Ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο EXO-C24 κατά του κορονοϊού, και, όπως αναφέρουν πληροφορίες, συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία Ελλάδας – Ισραήλ για τη διεξαγωγή κλινικής έρευνας σε νοσοκομεία της χώρας μας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, oι επαφές των δύο χωρών για το φάρμακο ξεκίνησαν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Το πειραματικό φάρμακο «EXO-C24» φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε άτομα που νοσούν μέτρια έως σοβαρά από την Covid-19.

Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ, ενώ η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ με βάση την ουσία EXO-CD24.

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο κάνει λόγο για «τεράστια ανακάλυψη» και ότι η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε τους 29 από τους 30 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε, εντός 3-5 ημερών.

Σημειώνεται πως στην κλινική αυτή έρευνα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν πολλές χώρες που πρωτοστατούν διεθνώς στη μάχη εναντίον του ιού. Το γεγονός ότι το Ισραήλ δέχτηκε την συμμετοχή της Ελλάδας αποτελεί κίνηση με πολλαπλούς συμβολισμούς, που έχει ευθεία αντανάκλαση και στις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Πηγή άρθρου: www.liberal.gr