Επιδότηση βενζίνης στο μονοπάτι του freedom pass – Πώς θα χρησιμοποιείται το κουπόνι καυσίμων – ΚρήτηΚρήτη
Η προπληρωμένη κάρτα θα περιέχει ένα ποσό που θα προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση του δικαιούχου και την κατοχή αυτοκινήτου

Κουπόνι καυσίμων με εισοδηματικά κριτήρια αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ακρίβειας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η οικονομική ενίσχυση στα καύσιμα, δηλαδή στη βενζίνη και το πετρέλαιο κίνησης, αναμένεται να πραγματοποιηθεί με χρέωση του ποσού στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των δικαιούχων, στα πρότυπα του freedom pass. Η διαδικασία θα είναι εξαιρετικά απλή και θα δημιουργείται με το ΑΜΚΑ κάθε πολίτη.

Όπως στο freedom pass, η προπληρωμένη κάρτα καυσίμων θα περιέχει ένα ποσό που θα προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση του δικαιούχου και την κατοχή αυτοκινήτου, ενώ η επιδότηση θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 λεπτών το λίτρο.

Οι δικαιούχοι, βάσει του ποσού που θα έχει πιστωθεί στην κάρτα τους, θα μπορούν να πραγματοποιούν αγορές σε καταστήματα τροφίμων, πρατήσια υγρών καυσίμων κ.α.
Πηγή άρθρου: www.neakriti.gr