Επέμεινε στην ειδυλλιακή εικόνα, αφού σήκωσε αυλαία για εκλογές

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ/EUROKINISSI

Σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός για ακόμα μία φορά επέμεινε στα λόγια για κάλπες στο τέλος της τετραετίας αλλά συνέχισε προεκλογικές δηλώσεις χτίζοντας το αφήγημά του και παρουσιάζοντας για πολλοστή φορά μια μαγική εικόνα.

Μετά το χθεσινό σόου πολιτικής υποκρισίας και υποσχέσεων κατά την πρώτη ανοιχτή αναμέτρηση στη Βουλή με το βλέμμα στις πρόωρες εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε σήμερα ότι αυτές, με τα προβλήματα και τις προκλήσεις που υπάρχουν τώρα, δεν θα είναι πράξη εθνικά υπεύθυνη.

Σε ερώτηση γιατί έγινε η απολογιστική συζήτηση στο κοινοβούλιο -μετά από δική του πρωτοβουλία- αφού οι εκλογές θα γίνουν σε έναν χρόνο, απάντησε ότι «πρέπει να στεκόμαστε με αυτοκριτική διάθεση, να μαθαίνουμε από τα λάθη μας και να κρατάμε ζωντανή τη μεταρρυθμιστική μας ορμή, για να συνεχίσουμε την υλοποίηση του προγράμματος μας. Ακριβώς τρία χρόνια μετά τις εκλογές μπαίνουμε πια -έτσι κι αλλιώς- σε προεκλογική χρονιά».

Παρά το γεγονός ότι πολλοί κυβερνητικοί έχουν «σηκώσει τα μολύβια» ο πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως έχει πλούσιο νομοθετικό προγραμματισμό «από τον Σεπτέμβριο και μετά, και θέλουμε να καλύψουμε ένα μέρος του χαμένου χρόνου που δαπανήθηκε στην αντιμετώπιση κρίσεων». «Όχι απλά δεν έχουμε κατεβάσει ταχύτατα, αλλά έχουμε επιταχύνει το έργο μας» είπε για να υποστηρίξει ότι απλά μπήκαμε ημερολογιακά στην προεκλογική χρονιά.

Επανέλαβε επίσης πως «η χώρα υπηρετείται καλύτερα από μονοκομματικές κυβερνήσεις, Θέλω να εξασφαλίσω την κυβερνητική σταθερότητα της χώρας. Παίρνω το ρίσκο της σταθερότητας κι αν έχει κάποιο πολιτικό κόστος, ας το έχει. Αν αυτό με οδηγήσει σε ένα πολιτικό κόστος, γιατί θα έχω να διαχειριστώ έναν δύσκολο χειμώνα, ας γίνει έτσι».

«Μια αυτοδύναμη ΝΔ δεν σημαίνει μονοκομματική κυβέρνηση» είπε όταν κλήθηκε να απαντήσει για το τι θα μπορούσε να συμβεί μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κάλπης. Σχολιάζοντας παλαιότερη δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός.  

Όμως, δεν θέλησε αναπαντήσει στο ερώτημα αν θα απέκλειε μετεκλογική συνεργασία μαζί του, όπως δηλώνει για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αναφέρθηκε σε δημοσκοπήσεις εκτιμώντας ότι η εικόνα της κυβέρνησης είναι θετική καθ’ όλη την τριετία.

«Εχουμε ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και υποχρέωσή μου είναι να εξασφαλίσω τη σταθερότητα της χώρας. Είμαι αποφασισμένος να αναλάβω το όποιο κόστος, δεν θα θέσω σε κίνδυνο τη σταθερότητα της χώρας για να υπηρετήσω το κομματικό μου συμφέρον. Στο τέλος της τετραετίας θα δει ο κόσμος τι πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του και τι εμείς» ανέφερε.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr