Επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο -Επεσαν μολότοφ και δακρυγόνα | ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ατόμων βγήκε από την πορεία και πέταξε πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ σε διμοιρία ΜΑΤ που βρισκόταν στον Άγνωστο Στρατιώτη, και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση χημικών. 

Εικόνες και βίντεο από τη στιγμή των επεισοδίων

Είναι η στιγμή που μια ομάδα κουκουλοφόρων βγαίνει μέσα από την πορεία των μαθητών και εκτοξεύει βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απαντούν με χρήση χημικών.

πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα

Βασικό αίτημα των μαθητών είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή. Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβρασμός στα σχολεία -Υπ. Παιδείας: Εκτός τηλεκπαίδευσης όσοι συμμετέχουν σε καταλήψεις -Θα παίρνουν απουσίες

Την κινητοποίηση στηρίζουν και συμμετέχουν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές, καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ έχουν κηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00, για συμμετοχή στο συλλαλητήριο εκπαιδευτικών, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις γίνονται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα
© EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μολότοφ και δακρυγόνα στο Σύνταγμα
© INTIME NEWS/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΠηγή άρθρου: www.iefimerida.gr