Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με μέλη του ΚΚΕ που έκαναν δεύτερη συγκέντρωση

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Το επίκεντρο των επεισοδίων είναι στην οδό Πανεπιστημίου, όπου στα Προπύλαια έκαναν συγκέντρψωση μέλη του ΚΚΕ παρουσία βουλευτών και του γ.γ. γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.  Άγνωστο πως ξέσπασαν επεισόδια με την αστυνομία, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου – λάμψης, ενώ προχώρησαν και σε έξι προσαγωγές. 



Προσαγωγές



Βίντεο οι συλληφθέντες του ΚΚΕ προσαγωγές 5



Εντύπωση, ωστόσο, προκαλεί το γεγονός ότι 200 άνθρωποι έκαναν συγκέντρωση στα Προπύλαια, παρά τις απαγορεύσεις.  Όπως εκτιμάται, τα επεισόδια ξέσπασαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να απομακρύνει τους συγκεντρωμένους.  Λίγο μετά τις 2.30 ξέσπασε νέος γύρος επεισοδίων, με χρήση δακρυγόνων, αλλά και με εκτόξευση νερού από τους «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ.  Στη συνέχεια  το επίκεντρο των επεισοδίων μεταφέρθηκε στην Ομόνοια και τους γύρω δρόμους. Η κατάσταση εκτονώθηκε λίγο πριν από τις 3.30, ωστόσο σε επιφυλακή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της Αθήνας.

Πολυτεχνείο (13)



Πολυτεχνείο (12)



Πολυτεχνείο (10)



Επεισόδια 2



.

Επεισόδια Πολυτεχνείο



Βίντεο συλληφθέντες του ΚΚΕ προσαγωγές 2



Βίντεο συλληφθέντες του ΚΚΕ προσαγωγές



Βίντεο οι συλληφθέντες του ΚΚΕ προσαγωγές 3



poreia_kke__1_
poreia_kke__3_


Με το ξέσπασμα του δεύτερου γύρου των επεισοδίων οι διαδηλωτές του ΚΚΕ άρχισαν να τρέχουν προς την Ομόνοια με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να τους ακολουθούν. Εκτός από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και τις «αύρες» μεγάλος αριθμός μοτοσυκλετών της ΕΛΑΣ παρατάχθηκε στην Πανεπιστημίου, με σαφή πρόθεση να διαλυθεί η συγκέντρωση.

Λίγο νωρίτερα,  τα μέλη του ΚΚΕ είχαν ανασυνταχθεί και είχαν καταλάβει  το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κάνουν λόγο για «απρόκλητη  επίθεση». Κλειστές παραμένουν η Πανεπιστημίου από το ύψος της Αμερικής, αλλά και η οδός Σταδίου. Σύμφωνα με το ΚΚΕ έχει  προπηλακιστεί  ο βουλευτής Θανάσης Παφίλης.  Μάλιστα, μπροστά στις κάμερες, ο κ.Κουτσούμπας είχε διάλογο με τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ζητώντας να αφεθούν  ελεύθεροι οι προσαχθέντες.

 Όπως μεταδίδει το 902.gr ο κ.Παφίλης έκανε ηλεφωνική παρέμβαση έκανε  στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ.Οικονόμου  ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των προσαχθέντες από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα και πορεία του ΠΑΜΕ, στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι διαδηλωτές έχουν φτάσει έξω από το αμερικανικό προξενείο, επί της οδού Τσιμισκή. Στον «αγωνιστικό εορτασμό» του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν εκπρόσωποι από τον ΣΦΕΑ, τα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους, παρά την πανδημία.

 

DSC_8888-01
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

.cnt”, “bottoming”: true, “offTop”: “.header”,”window”: 639 }”>

Πηγή άρθρου: www.protothema.gr