Εντός της ημέρας οι αποφάσεις για επίσπευση της τρίτης δόσης

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στο μικροσκόπιο της επιτροπής Εμβολιασμών η πρόταση για να μειωθεί στους τέσσερις μήνες η απόσταση ανάμεσα στην δεύτερη και τρίτη δόση του εμβολίου κατά τον κορονοϊό.

Πρόκειται για αίτημα της κυβέρνησης, το οποίο ανακοίνωσε την Τρίτη από το βήμα της Ολομέλειας ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ οι ειδικοί είναι αρκετά πιθανό να δώσουν το «πράσινο φως» για τις ηλικίες 30 ετών και άνω.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ για τις ηλικίες 18 έως 30 ετών δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή επιστημονικά δεδομένα και εκτιμάται ότι η απόσταση ανάμεσα στις δύο δόσεις θα παραμείνει στο εξάμηνο.

Ενδεικτικές οι δηλώσεις του γενικού γραμματέα Συντονισμού, Θανάση Κοντογεώργη:  Η εθνική επιτροπή εμβολιασμών υπό την κ. Θεοδωρίδου που έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά όλο αυτό το διάστημα, λαμβάνει υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα και όντως φαίνεται από τις συζητήσεις που γίνονται, ότι ίσως το 4μηνο είναι ο πρόσφορος χρόνος. Θεωρώ ότι ακόμα και σήμερα θα συνέλθει η επιτροπή πάλι, που το εξετάζει ήδη, επομένως θα έχουμε και ως προς αυτό μια εξέλιξη».

Ερωτηθείς αν μπορεί να κατέβει η υποχρεωτικότητα και στις ηλικίες άνω των 50 ετών, ο Θ. Κοντογεώργης είπε χαρακτηριστικά «ρίχνουμε το βάρος μας σε αυτές τις ηλικίες, αλλά από κει και πέρα υπάρχει συζήτηση σε επίπεδο ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συζητηθεί και στην Σύνοδο Κορυφής την 16η Δεκεμβρίου, υπάρχει μια προετοιμασία σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Οτιδήποτε χρειαστεί και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας να κάνουμε, προφανώς θα το κάνουμε».
 

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr