Ένταση και μολότοφ στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή – Newsbeast

Από επεισόδια «σημαδεύτηκε» το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς έξω από τη Βουλή έπεσαν μέχρι και μολότοφ, ενώ υπήρξε και μια γενικότερη αναταραχή με χρήση χημικών. Ένα σκηνικό που κράτησε για πολύ λίγο.

Συγκεκριμένα, μια μικρή ομάδα αγνώστων έριξε πέτρες, φωτοβολίδες και βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών.

Επίσης, ένα νεαρό άτομο επιτέθηκε σε τηλεοπτικό συνεργείο, χτύπησε τον εικονολήπτη από πίσω, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσει.

Αφού έγιναν όλα αυτά, λίγο αργότερα η κατάσταση εκτονώθηκε.

Με κεντρικό σύνθημα «αγώνας μαζικός, πανεκπαιδευτικός θα είναι η απάντηση από δω και μπρος», μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν στη Βουλή.

Βασικό αίτημα στο συλλαλητήριο είναι η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού.

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούν -μεταξύ άλλων- μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως και 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, καθώς και επαρκές προσωπικό καθαριότητας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, μαθητές, φοιτητές καθώς και ομοσπονδίες και ενώσεις γονέων.

Με την κινητοποίηση να ολοκληρώνεται χωρίς παραπάνω παρατράγουδα, οι δρόμοι στη συνέχεια άνοιξαν.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του newsbeast.gr:

Βίντεο – Φωτορεπορτάζ: Γιάννης ΚέμμοςΠηγή άρθρου: www.newsbeast.gr