Εμπορικό πλοίο συγκρούστηκε με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στον Πειραιά – Δύο τραυματίες

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και συγκεκριμένα το «Καλλιστώ», συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης με εμπορικό πλοίο λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, το φορτηγό πλοίο, το οποίο μεταφέρει κοντέινερ, συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού το πρωί της Τρίτης με αποτέλεσμα το πλοίο του πολεμικού ναυτικού να δεχθεί χτύπημα στην πρύμνη και να πάρει κλίση.

Άμεσα ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να το «Καλλιστώ» να φτάσει στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το «Καλλιστώ» από την κλίση που πήρε το πλοίο υπήρξε φόβος νωρίτερα ότι κινδυνεύει να βυθιστεί το πλοίο, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν το πλοίο θα φτάσει στο ναύσταθμο. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο άτομα και έχουν μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος έχουν περισυλλεχθεί. 

Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συγκρούστηκαν τα δύο πλοία ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων.

Το πλοίο «Καλλιστώ»

Το πλοίο «Καλλιστώ» αποτελεί το ένα από τα 12 Ναρκοθηρευτικά τύπου HUNT τα οποία κατασκευάστηκαν από τα ναυπηγεία της VOSPER THORNYCROFT στο Πόρτσμουθ Αγγλίας.

Είναι κατασκευασμένο από Πλαστικό Ενισχυμένο με υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.

Το «Καλλιστώ» καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989. Παρελήφθη από το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEY και χαρακτηριστικά Μ – 40.Πηγή άρθρου: www.documentonews.gr