Εκτός μάχης χιλιάδες υγειονομικοί – Αύξηση στις εισαγωγές

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η καλπάζουσα πορεία της μετάλλαξης «Όμικρον» θέτει σε συναγερμό το σύστημα Υγείας που παραμένει υποστελεχομένο με ευθύνη της κυβέρνησης.

Οι υγειονομικοί που έχουν τεθεί εκτός μάχης εξαιτίας του κορονοϊού, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, φθάνουν τους 2.000 με το 60-65% να αφορά ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μόνο στην πρώτη υγειονομική περιφέρεια ο αριθμός των νοσούντων αγγίζει τα 750 άτομα.

Με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται κρίσιμη και τις επόμενες ημέρες να αναμένεται κορύφωση στον αριθμό των μολύνσεων ο αριθμός των εργαζομένων που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το κύμα της πανδημίας είναι κομβικός για την ανταπόκριση του ΕΣΥ.

Ήδη η πίεση έχει ξεκινήσει να αυξάνεται με τους διασωληνωμένους ασθενείς να είναι σταθερά πάνω από 600 ενώ παρατηρείται αρνητικό ρεκόρ (των τελευταίων μηνών) με 640 εισαγωγές.

Συνολικά, όπως μεταδίδει το Open, οι νοσηλευόμενοι σε όλη τη χώρα έχουν φτάσει τους 4.300, ενώ 1.004 συμπολίτες μας βρίσκονται στις ΜΕΘ.

Θυμίζουμε πως χθες ανακοινώθηκαν πάνω από 50.000 νέα κρούσματα ενώ και σήμερα περιμένουμε ανάλογο αριθμό.


► Εφεδρικά πλάνα εργασιών από το σύνολο των υπουργείων, προκειμένου να διασφαλιστεί η κατά το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών «πρώτης γραμμής» στο ενδεχόμενο έξαρσης κρουσμάτων στις τάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, έχει ζητήσει να συνταχθούν και να σταλούν έως σήμερα το απόγευμα το –εποπτεύον τη Δημόσια Διοίκηση– υπουργείο Εσωτερικών, με έγγραφο που εστάλη εσωτερικά και με εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα.

Πηγή άρθρου: www.efsyn.gr